• Een prins onder de collega's is een felicitatie waard.

    Arnoud J Spaaij

Een prins bij de bakker

ACHTERVELD Tijdens het Prinsenbal in november presenteerde Randy Stapelbroek zich als de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Werkgever Wim van de Kletersteeg is reuze trots op de plek en begeleiding die hij Stapelbroek vanuit zijn bedrijf kan geven.

Arnoud J Spaaij

 

Achtervelder Randy Stapelbroek (34) ging in 1999 aan het werk bij de Bakkerij Kletersteeg via een begeleid werken-project. ,,Dat begon daarvoor met een stage van ongeveer anderhalf jaar," zegt Randy met een precisie die bij hem hoort. Zijn vaardigheden zijn op sommige terreinen uiterst nauwkeurig maar op andere punten heeft hij begeleiding nodig. Wim van de Kletersteeg geeft die extra aandacht graag zo legt hij uit. ,,Zelf kom ik regelmatig in Achterveld en ik vier er ook carnaval. We hebben ook relatief veel Achtervelders aan het werk in ons bedrijf. Vandaar dat Randy bij ons een mooie werkplek heeft gevonden, dat past ook in ons Achtervelds gehalte."

Lange tijd werkte Randy in de bakkerij zelf maar nu is hij verantwoordelijk voor de binnenkomende lege broodkratten. En hij sorteert het oude brood dat terugkomt van klanten. En terwijl Randy in de bakkerij in ploegendienst moest werken heeft hij nu de regelmatigheid van 9 tot 5.Buiten Randy om heeft Wim van de Kletersteeg de Leusder Krant benadert. Het geeft aan hoezeer Van de Kletersteeg ingenomen is met de functie die Randy in zijn vrije tijd de komende periode heeft. Om praktische reden was Wim van de Kletersteeg, als werkgever, al ruim voor het Prinsenbal in november op de hoogte maar de rest van de collega's van Randy waren zeer verbaasd. Nu maakt het prinsschap regelmatig deel uit van de gesprekken en grappen tijdens het werk en in de pauzes. Randy zelf promoot zijn prinsschap intensief op het werk.

Trots is hij op het carnavalsblaadje dat net is uitgekomen en waar hij zelf samen met twee adjudanten op de voorpagina staat. Het blad ligt niet alleen in de kantine op tafel maar natuurlijk ook op het directeursbureau van Wim.In de entree van het bedrijf staat een grote gouden kast. Het is de verrassingsbox waar Randy als een duiveltje-uit-een-doosje uit te voorschijn kwam tijdens het Prinsenbal. Wim van de Kletersteeg kreeg de kans het als een soort attribuut tentoon te stellen. Het levert veel leuke reacties op in het bedrijf. ,,Ook van bezoekers van buitenaf," zegt Van de Kletersteeg, ,,die vragen nieuwsgierig wat de tekst op de box 'Carnaval een feest vol verrassingen' betekent." Dat levert dus veel stof tot praten op, dat dat het thema is en door de prins bedacht wordt om de carnavalsvierders een leidraad in het feest te geven.

Het plaatsen van de box zelf gaf overigens ook consternatie. Lachend zegt Wim: ,,Ja, Randy wist daar niets van. Na het Prinsenbal moest de kast worden opgeruimd. Ik dacht dat het ding bij mij een mooi plekje kon krijgen. Toen Randy 's morgens op het werk kwam en ineens de box zag vroeg hij 'Hoe komt 'ie doos opeens hier?'. Waarop we hem mooi konden verrassen met het antwoord 'Jij bent toch begonnen met verrassingen.'''