• Foto ter illustratie.

    Politie

Dronken man gooit onderbroek met poep naar agenten

LEUSDEN Agenten uit Leusden hadden zaterdagnacht in Amersfoort de handen vol aan een dronken bestuurder. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau kregen de agenten een onderbroek met ontlasting van de man naar zich gegooid.

De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat een mogelijk dronken bestuurder op de Bachweg in Amersfoort niet meer op zijn benen kon staan en naast zijn auto op de grond lag. Omdat de politie in Amersfoort al druk was met andere meldingen, gingen agenten uit Leusden ter plaatse. Ze troffen de man aan en zagen dat de auto van de man een wiel miste. De politie vermoedt dat de man het wiel is kwijtgeraakt bij een aanrijding met een vaste afvalcontainer.

De agenten namen een blaastest af bij de man en de test bevestigde dat de man teveel gedronken had. Toen de man dit hoorde, zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden.

ONDERBROEK De man had niet alleen teveel gedronken, maar was ook niet in het bezig van een geldig rijbewijs. Op het bureau liet hij merken het niet eens te zijn met de aanhouding. Hij gooide een onderbroek met ontlasting naar de agenten.

De man is de volgende dag verhoord en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.