• Eigentijdse kleuren voor de muzikanten van Door Wilskracht Sterk, dankzij nieuwe, moderne uniformen.

    Arnoud J Spaaij

Door Wilskracht Sterk in nieuw jasje

ACHTERVELD Het lijkt heel normaal. Een muziekkorps trekt door de straten op Koningsdag en verzorgt de muzikale omlijsting bij de dodenherdenking. Muziekvereniging DWS verzorgt het allemaal en sinds afgelopen week ook weer in een heel eigentijds en splinternieuw uniform.

Arnoud J Spaaij

Inmiddels was het oude uniform al weer zeventien jaar oud en daarmee versleten. ,,Ja, de jassen niet maar de broeken zeker", vertelt Jeroen Hoefkens, tambour bij Door Wilskracht Sterk ongeveer sinds hij kan lopen. ,,Met name van de slagwerkers", legt Hoefkens uit, ,,die dragen beugels voor de trommels waardoor de kleding enorm slijt."

GEKROMPEN Daarnaast waren er nog heel wat redenen om de muziekvereniging in een nieuw jasje te steken. Sommige kleding was een beetje gekrompen. ,,Haha ja, 17 jaar geleden had ook ik een iets ander postuur. Het ledenbestand is natuurlijk sowieso gewijzigd en ook daarom wilden we ons imago eens wat afstoffen. De gemiddelde leeftijd van onze leden is onder de dertig jaar."

Muziekvereniging DWS positioneert zich daarmee midden in de dorpsgemeenschap. Naast enkele leden die al bijna net zo lang meegaan als de bijna tachtigjarige vereniging oud is, zijn er heel wat jongeren die muziek maken bij de fanfare of de tamboers. Daarnaast kent de club ook een flinke majorette-afdeling. Dat helpt natuurlijk voor de lage gemiddelde leeftijd, maar in het algemeen weten jongeren de muziekclub redelijk te vinden. De meisjes en jongens van de sectie majorettes kregen al eerder nieuwe kleding. ,,We hebben wel de kleuren afgestemd. Ook in het nieuwe logo. Ook de daarin gebruikte kleuren zie je terug in het nieuwe uniform", vertelt Hoefkens verder.

Er is nu een eigentijds jasje voor buiten en een blouse en poloshirt voor binnenoptredens. De opvallende witte schoenen, waar het hele korps afgelopen woensdag voor het eerst mee door de straten van Achterveld liep, geven het geheel nog meer een sportieve en moderne uitstraling.

De moderne stijl gaat volgens Hoefkens niet alleen om de buitenkant. Ook beleidsmatig houdt de club rekening met nieuwe ontwikkelingen. De AMV - Algemene Muzikale Vorming - is vervangen, DWS heeft een docent die op de basisscholen in Achterveld les geeft. ,,Binnenkort volgen we dat op met workshops", aldus Hoefkens, ,,na de meivakanties gaan we van start."

De presentatie DWS nieuwe stijl vond plaats voor Eeterij-tapperij de Hessenkar. Niet toevallig, want de investering voor de uniformen is een flinke. Sponsors en ook de dorpelingen werden op die manier bedankt. ,,We hebben de afgelopen vijftien jaar gspaard. Opbrengsten uit de rommelmarkt, eieractie, oudpapier, het kan allemaal dankzij en door de Achtervelders", besluit Hoefkens tevreden.