• Dieuwertje Blok

    NTR

Dieuwertje Blok komt voorlezen in Leusden

LEUSDEN Televisiester Dieuwertje Blok komt woensdag 23 januari naar de Bibliotheek Leusden. Om 9 uur leest zij het verhaal 'Een Huis voor Harry' van Leo Timmers voor aan zo'n tachtig Leusdense peuters en kleuters. Daarna krijgen alle kinderen een knapzak met een ontbijtje.

Op deze manier viert de Bibliotheek Leusden de start van de Nationale Voorleesdagen. ,,Daarin pakken we grootst uit. Het stimuleren van (voor)lezen beschouwt de Bibliotheek Leusden als een belangrijke taak'', meldt de bieb in een persbericht. ,,Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om hen heen te begrijpen.''

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van stichting CPNB. Dit jaar staat het boek 'Een Huis voor Harry' van Leo Timmers centraal. Het prentenboek gaat over een kat die de verdwaalt als hij tikkertje speelt met vlinder Vera. Het prentenboek van het jaar wordt gekozen door een jury van bibliothecarissen uit het gehele aanbod van Nederlandstalige prentenboeken. Deze actie bestaat sinds 2004.