• Foto Rinus van Denderen

Diamanten bruidspaar Klasens nog steeds actief

LEUSDEN Feest bij het echtpaar Klasens. Het was zondag zestig jaar geleden dat de heer en mevrouw Klasens-Scholtmeijer elkaar het ja-woord gaven. Met kinderen, kleinzoon, andere familie en vrienden is dat jubileum gevierd. Het diamanten bruidspaar kreeg maandag bezoek van burgemeester Gerolf Bouwmeester. Ondanks hun leeftijd (83 en 80 jaar) zijn de twee nog steeds actief. Daarvan profiteren ook anderen, zoals mensen uit hun straat en de leden van jeu de boules vereniging Amicale de Pétanque.

De heer en mevrouw Klasens komen uit Drenthe. De heer Klasens is geboren op 14 oktober 1935 in Exloërveen en mevrouw Klasens-Scholtmeijer op 12 april 1939 in Bronneger (beide gemeente Borger-Odoorn).

De heer Klasens is na de oorlog naar de ULO in Borger gegaan, waar hij ook les kreeg in steno en typen. In zijn vrije tijd heeft hij nog MBA gedaan. Hij is gaan werken bij de Grontmij, maar koos er daarna toch voor om bij zijn vader op de boerderij te gaan werken. Dat lag hem beter.
Mevrouw Klasens-Scholtmeijer is na de huishoudschool in de huishouding aan het werk gegaan. Ook bij de plaatselijke smid was zij hulp en daar heeft ze de heer Klasens ontmoet.
In 1969 werd de boerderij verkocht en het gezin (uitgebreid met een dochter en een zoon) vertrok begin 1970 naar Leusden. De heer Klasens ging toen een opleiding volgen tot machinist bij de Nederlandse Spoorwegen met als standplaats Amersfoort. Mevrouw ging weer in diverse huishoudens assisteren.

Meneer en mevrouw Klasens werden in Leusden actief bij de Oranjevereniging en voetbalvereniging Roda '46. Momenteel doen zij nog vrijwilligerswerk voor Jeu de boules vereniging Amicale de Pétanque en halen zij voor de 'oudjes' uit de straat de boodschappen. Hun gezondheid is nog relatief goed, echter is de heer Klasens nog wel herstellende van een aanrijding twee jaar geleden.

Het Leusdense echtpaar viert hun huwelijksjubileum met de kinderen, kleinzoon, familie, vrienden en kennissen op een bij hen passende locatie.