• Stichting DownTownLeusden
  • Stichting DownTownLeusden
  • Stichting DownTownLeusden
  • Stichting DownTownLeusden

'Derde Leusdense Sprokkelstage groot succes'

LEUSDEN De derde editie van de Leusdense Sprokkelstage vond op donderdag 8 november plaats. Op deze dag gingen 65 jongeren met een verstandelijke beperking een dag meewerken bij een bedrijf. Vijftig verschillende bedrijven deden dit jaar mee, ondersteund door 25 vrijwilligers. 

De winkels op de Biezenkamp, Hamershof, Zuidhoek en het Amersfoortse Euterpeplein openden de deuren voor de Sprokkelstage. De jongeren stonden achter de kassa, maakten schoon, of vulden vakken. ,,Ook waren zij actief op het gemeentehuis, in de horeca en op de Leusdense bedrijventerreinen. Nieuw in deze editie was dat ook een aantal industriële bedrijven meedeed. Ook zij konden goede stageplekken bieden, waar veel jongeren een mooie dag beleefden", aldus Stichting DownTownLeusden.

Volgens de initiatiefnemers is de Sprokkelstagedag een hoogtepunt in het jaar voor de jongeren. ,,De jongeren voelen zich gewaardeerd en gezien, wat een mooie impuls geeft aan hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Ook was de dag een goede kans om te ervaren hoe het is om in een echt bedrijf aan de slag te zijn. Sommige stagiairs hebben nu al voor de derde keer meegedaan en weten daarom beter in welke richting ze later willen gaan werken."

Het animo van het Leusdense bedrijfsleven om mee te doen was deze keer zo groot, dat er meer stageadressen waren dan leerlingen. Vijftien bedrijven die deze keer meededen hebben al aangegeven een permanente stageplek, of zelfs een vaste werkplek te overwegen. ,,Ondernemers gaven aan dat het werkplezier van de jongeren de sfeer ten goede komt. Klanten zijn relaxter en medewerkers ontlenen trots en plezier aan het werken met hun tijdelijke collega's, die net even anders zijn."

Meer informatie: www.downtownleusden.nl