Deel foto's en video's via WhatsApp met Leusder Krant

LEUSDEN Lezers van de Leusder Krant kunnen sinds deze week foto's en video's delen via het WhatsApp-nummer 06-29623147. De leukste, mooiste en interessantste foto's en video's worden gepubliceerd op de website en/of in de krant. Ook worden ze gedeeld via social media. De delers van foto's en video's maken kans op twee vrijkaarten van het Dolfinarium Harderwijk.

De Leusder Krant wil met het openstellen van het WhatsApp-nummer het delen van foto's en video's nóg aantrekkelijker en eenvoudiger maken. ,,Als je beelden maakt op een evenement of bij een brand, wil je deze snel met de buitenwereld kunnen delen. Een appje naar Leusder Krant is dan zo gestuurd", zegt contentmanager Daan Bleuel van BDUmedia. Bleuel benadrukt dat van ieder appje wel een context moet worden geschetst. ,,Meld waar en wanneer de foto of video is gemaakt en wat er is gebeurd."

Alle binnengekomen apps worden tijdens werkdagen beoordeeld. In de toekomst wordt deze taak ook in het weekend opgepakt. De redactie is uiteraard wél geïnteresseerd in foto's en video's die in het weekeinde zijn gemaakt. Deze kunnen gewoon worden gedeeld.

In eerste instantie is het WhatsApp-nummer alleen bedoeld voor het delen van foto's en video's. In de nabije toekomst kunnen ook nieuwstips via WhatsApp worden gemeld. De service kan dus niet gebruikt worden voor (bijvoorbeeld) het doorgeven van bezorgklachten. Dit soort meldingen worden niet behandeld. De Leusder Krant kan uiteraard geen garantie voor publicatie van het appje geven.