De zaterdag van Antares

LEUSDEN In en rondom Antaresvan vinden zaterdag 30 mei van 10.00 tot 17.00 uur veel activiteiten plaats om op zoek te gaan naar de kracht van de wijk en naar de toekomst van Antares.

Samen met de omgeving, bewoners, winkeliers in Leusden-Zuid en Tabaksteeg en verder met iedereen die gebruik maakt en wil maken van Antares. Kortom, met iedereen die ideeën heeft voor een meer levendig en vernieuwd Antares.

Veel van de activiteiten die nu plaatsvinden in Antares, zullen blijven. De ontdekkingstocht zoekt meer activiteiten, meer gebruik, meer samenhang én nieuwe extra ideeën.

Zaterdag 30mei 2015, 10:00 - 17:00 uur, Maximaplein 7, Leusden.

De zaterdag van Anteres is het vervolg op 'De 12 uur van Antares' die in april plaats vond. De resultaten van die marathon zijn aanwezig.

De hele dag vinden doorlopende activiteiten plaats, zoals een BYOL, (BringYourOwn Lunch) waarin wijkbewoners samen lunchen en spreken over de mogelijkheden om de wijk en Antares te verbeteren.

Er is ook een open podium waarin inwoners hun talenten aan hun buurttalenten kunnen laten zien.

De dag wordt georganiseerd door StadsLAB033. Deze organisatie is gevraagd te ontdekken hoe Leusden-Zuid, De Tabaksteeg enAntares beter ingezet kan worden. Dat willen ze samen doen met zoveel mogelijk mensen. StadsLAB033 is een groep van zeer diverse mensen die de toekomst verkent. Het uitgangspunt daarbij is ´niet weten´. StadsLAB033 heeft geen kant en klare antwoorden. Wel gelooft het lab in projecten die vóór en dóór gebruikers worden ontdekt, ontwikkelt en gebruikt.