• Frits van Breda
  • Frits van Breda

De Smederij in gebruik genomen

LEUSDEN Wat wordt genoemd Broedplaats De Smederij is woensdagmiddag feestelijk in gebruik genomen. Een officiële opening zal later in het jaar plaatsvinden, wanneer er meer bedrijven in het voormalig schoolgebouw aan de Hoefijzer zich hebben gevestigd.

Frits van Breda

Basisschool De Kleine Beer heeft het pand geruime tijd geleden verlaten. De komende 15 jaar wordt het een gebouw met onder meer maatschappelijke voorzieningen op het gebied van zorg, welzijn en dagbesteding. Abrona en het Leger des Heils werken daarbij samen.

Andere ruimtes, voorheen klaslokalen, worden gehuurd door startende, kleinschalige bedrijfjes die niet alleen gebruik kunnen maken van de voorzieningen maar ook elkaar inspireren en versterken.

Met het onthullen van een 'wegwijzer' door wethouder Jan Overweg en Joke de Kruijff, medewerkster van Abrona, werd het pand symbolisch in gebruik genomen. Behalve de twee zorginstellingen hebben zich inmiddels al een zevental kleine ondernemingen in de Broedplaats gevestigd. Er is nog ruimte voor twee andere kleine of startende ondernemers.

Een centrale plaats wordt ingenomen door een ruimte die bedoeld is als ontmoetingsplek voor alle Leusdenaren. ,,Voor een bakkie, een praatje, leuke activiteiten, een luisterend oor en gezelligheid" aldus Bonnie van Vught, verantwoordelijk voor de dagopvang. Voor aanmelden en informatie wordt geadviseerd gewoon een keertje binnen te lopen en Facebook (debronvanleusden) in de gaten te houden.