• Archieffoto.

    Arnoud J. Spaaij

De Puupenkoppen hebben een nieuwe Prins

ACHTERVELD Het Prinsenbal van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen werd zaterdag voor de 48ste keer gehouden. Op deze avond werd de nieuwe Prins voorgesteld, hij zal het aankomende carnavalsseizoen de scepter zwaaien in Puupenkoppenland.

Rond de klok van elf werd onder het toeziend oog van Oscar door een heuse Spreekstalmeester de gehele Raad van Elf via een meterslange rode loper gepresenteerd aan het publiek. Nadat alle leden van de Raad van Elf op de showtrap hadden plaatsgenomen, werden Prins Puup Zjoske en zijn adjudant Woody gepresenteerd. Nadat de Prins door de President de 'Grote Ton' kreeg omgehangen en de gehele raad persoonlijk was onderscheiden, was het plaatje compleet: Puupenkoppenland heeft weer een Prins. 

PRINS PUUP ZJOSKE Prins Puup Zjoske is in het dagelijks leven Jos Traa, werkzaam bij een Woningcorporatie in Amersfoort en Utrecht. De 60-jarige Achtervelder is sinds 2011 zowel raads- als bestuurslid van de Puupenkoppen. Hij is mede-samensteller van het carnavalsboekje en is de laatste jaren 'trekker' van de jaarlijkse braderie.

ADJUDANT WOODY Adjudant Woody is in het dagelijks leven Marcel Scholtus, 34 jaar en een ervaren carnavalist. Marcel is assistent-bedrijfsleider bij de Aldi in Barneveld en was ooit adjudant Babbel van Prins Gigant, adjudant van Prins Randy en vloog er ooit zelf eens uit als Prins Arend.

Er gebeurde nog veel meer op deze avond. Zo was er een optreden van de Dansmariekes en werden er twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd: Timmo Joosten, en Patrick Lipholt.

VERRASSINGSFEEST Wie Prins Puup Zjoske, Adjudant Woody en de Raad wil ontmoeten, kan naar het Verrassingsfeest van De Puupenkoppen op 19 januari. Op 24 februari 2019 staat het Krasse Knarrenbal voor de oudere jongeren op het programma. Op 1 maart vindt het Groot Carnaval plaats en de Grote Optocht is op 3 maart 2019.

Meer informatie is te vinden op www.puupenkoppen.nl