• Lucas Hollertt met zijn boek 'De macht van de onzichtbare bankiers'

    Mariska Stehouwer

'De macht van de onzichtbare bankiers'

LEUSDEN Als je al veertig jaar lang onbeantwoorde levensvragen hebt en na je pensioen de tijd neemt om op onderzoek te gaan dan kan dat uiteindelijk leiden tot het schrijven van een boek. Het overkwam Lucas Hollertt met als resultaat het boek 'De macht van de onzichtbare bankiers'.

​Mariska Stehouwer

,,Vragen hebben we allemaal, maar veel mensen zoeken niet naar antwoorden omdat ze geen tijd of geen zin hebben", begint Hollertt zijn verhaal. ,,Hoe vaak ik niet gedacht heb bij een belangrijke gebeurtenis 'dit klopt niet', maar wat dan? Wat zit er achter? Hollertt ging na zijn pensionering op zoek naar antwoorden op zijn vragen en vond die antwoorden volop in boeken en op het internet.

,,Daar is natuurlijk veel te vinden, maar ik vond zoveel informatie dat zo bizar was dat ik het moest delen. Het werd voor mij steeds duidelijker dat de waarheid wordt weggehouden en dat we in een systeem leven dat niet ons systeem is, maar van maar een heel klein gedeelte van de bevolking. Alles draait om geld en macht. Er zitten een aantal sleutelfiguren op heel belangrijke plekken die buiten ons gezichtsveld zijn. Het kwaad zit uiteindelijk in de hoogste graden van de vrijmetselarij en de Jezuïeten. Mensen zien graag de wereld zoals zij denken dat die is en willen over het algemeen niet uit hun comfortzone stappen. Als mens kijken wij veel te klein en zouden we eigenlijk naar het grote geheel moeten kijken."

GROTE LIJNEN Hollertt is op zoek gegaan naar de antwoorden achter bijvoorbeeld de financiering van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de frauduleuze totstandkoming van The Federal Reserve Bank en de moord op John F. Kennedy. Het boek gaat over een tijdspan van 250 jaar. ,,Veel mensen weten van deze tijd nog wel de belangrijkste gebeurtenissen en de feiten die daarbij horen."

Elk hoofdstuk bevat een andere gebeurtenis. Hollertt heeft met al zijn onderzoeken de grote lijnen tussen de grote gebeurtenissen gezien. ,,Als je dat eenmaal ziet dan kijk je wel anders naar het nieuws. De vluchtelingenstroom, het EU-apparaat, 9/11 en het ongeluk met de MH17. Deze gebeurtenissen komen allemaal in een ander daglicht als je de echte waarheid kent. Kennedy sprak de waarheid en we weten allemaal hoe dat is afgelopen."

BEWUSTWORDING Er was geen uitgever te vinden die het boek wilde uitbrengen dus Hollertt bracht het boek in eigen beheer uit. ,,Het nadeel daarvan is natuurlijk dat er geen publiciteitscampagne achter zit en dat dat zelf geregeld moet worden." Dat regelt Hollertt onder andere door langs de boekhandels te gaan met zijn boeken. In Leusden en Amersfoort liggen ze al in de boekwinkels. Regelmatig wordt Hollertt gevraagd voor een lezing of een boekpresentatie en dat zijn ook momenten van verkoop van zijn boek.

Eigenlijk ziet Hollertt zijn boek ook als een oproep om zelf informatie te gaan vinden op internet en zelf te bepalen wat je wel wilt geloven of niet. Zie het als een stukje bewustwording. ,,Ik zal nooit iemand mijn gedachtegang opleggen maar wil wel dat mensen realiseren dat wat vaak als waarheid wordt gebracht, lang niet altijd de waarheid zal zijn." Voor Hollertt gaf deze ontdekking van de waarheid antwoord op zijn vele levensvragen en daarmee verdween ook zijn onrust.

Meer informatie over het boek of verkoop van het boek is te vinden op www.onzichtbaremacht.nl.