• Archief BDUmedia

Clubs halen bijna zestien mille op met Grote Clubactie

LEUSDEN Lotenverkopers van sport-, cultuur en hobbyverenigingen hebben dit jaar weer fanatiek loten van de Grote Clubactie verkocht. De opbrengst van verenigingen uit Achterveld, Glind en Leusden is in totaal 15.811 euro. De jaarlijkse financiële injectie die clubs door de Grote Clubactie krijgen, is onmisbaar voor onder meer de aanschaf van materialen, het inrichten van het clubhuis of het organiseren van activiteiten. Met de opbrengst worden in heel Nederland meer dan 10.000 doelen gerealiseerd.

 

De opbrengsten voor de verenigingen uit Achterveld, Glind en Leusden zijn gisteren tijdens de Grote Clubavond bekend gemaakt in de Intersport-winkel in hun regio. De avond stond in het teken van de cheque-uitreiking, het delen van ervaringen en een dankwoord naar de vrijwilligers van de clubs.

In 2016 deden 5.600 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Zo'n 250.000 enthousiaste lotenverkopers verkochten in totaal 2,8 miljoen loten en werd er dik 8,4 miljoen euro opgehaald, waarvan tachtig procent rechtstreeks naar de clubkas gaat.

Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: ,,We koesteren het verenigingsleven, ook in de toekomst. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 91 procent van de clubs in Nederland activiteiten organiseert die extra geld opleveren om rond te komen. Financiële acties zoals de Grote Clubactie zijn dus hard nodig om het verenigingsleven bereikbaar en betaalbaar te houden. Het is daarom fantastisch dat verenigingen dit resultaat behalen door de inzet van tienduizenden enthousiaste vrijwilligers met hart voor hun club!"