• Prins Zjoske (Jos Traa) ontving zondag de Zilveren Puup van de vereniging.

    Arnoud J Spaaij

Carnaval in Puupenkoppenland: Dit is het programma

ACHTERVELD Voor velen is breekt het feestgeweld pas aankomend weekeinde los. Voor de echte carnavalsvierder is het seizoen al een poosje bezig. Carnavalsvereniging De Puupenkoppen heeft vanaf vrijdag een omvangrijk programma van vijf dagen lang.

Arnoud J Spaaij

Afgelopen zondag warmde Achterveld zich al vast op met het Krasse Knarrenbal. Een aantal senioren, maar ook opvallend veel jongere ouderen, waren aanwezig. Het bestuur van De Puupenkoppen maakte van de gelegenheid gebruik om prins Puup Zjoske, in het dagelijks leven Jos Traa, de Zilveren Puup op te spelden. Een onderscheiding voor trouwe raadsleden in de Raad van Elf.

HEEL WEEKEIND FEEST Volop feest dus al in Achterveld. Prins Zjoske en adjudant Woody (Marcel Scholtus) zijn sowieso druk deze week. Ze bezoeken de bewoners van huize Sint Jozef tijdens een gezellige spelletjesavond en zieken thuis of in het ziekenhuis om hen een hart onder de riem te steken. Daarnaast brengen ze een bezoek aan het kerkhof in Achterveld om eer te brengen aan overleden leden of betrokkenen bij het Achterveldse carnaval.

THEMA Inmiddels zijn de echte carnavalsvierders al maanden aan het voorbereiden. Het thema dat tijdens de optocht en ook gedurende het gehele carnaval in Puupenkoppenland, zoals Achterveld gedurende de vijf zotte dagen heet, is 'Niet te filmen!' Dat levert volgens prins Puup Zjoske veel mooie creaties en zeker nu al passende beeldspraak op: ,,De Raad van Elf heeft ook nog wel eens zin om spontaan de actualiteit ludiek uit te buiten, maar dat valt niet te regisseren." Kortom, er staat veel in de planning, maar een spontaan feest wordt het ook.

PROGRAMMA Vrijdag 1 maart, 10.11 uur in Ons Gebouw: sleuteloverdracht.

Vanaf: 20.30 uur Groot Carnaval in Ons Gebouw. Tijdens deze avond zal onder meer de hoogste onderscheiding van carnavalvereniging De Puupenkoppen worden uitgereikt aan hem, haar of een groep die veel voor het dorp heeft betekent. Deze avond is uitverkocht.

Zaterdag 2 maart, 14.00 uur tot 16.00 uur kindercarnaval in de Moespot met een ballonnenclown, kleuren, puzzelen, limonade, chips en ijsjes. Entree: 2 euro.

's Avonds vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur de PK-Party in 'd Ouwe Peerdestal van De Roskam. Feest voor jongeren 16 jaar met donuts, een gave DJ en een vette Rode-Loper-Showbizz-Foto-Spiegel waar je je eigen 'Star-shoot' kunt maken. Entree: 3,50 euro.

Zondag 3 maart, 09.15 uur: carnavalsmis in de St. Jozefkerk. Om 13.00 uur: carnavalsoptocht - route: start Hessenweg ter hoogte Mechan Groep, hessenweg richting dorpskern, voor huize Sint Joseph langs, rechtsaf Hessenweg, linksaf Ruurd Visserstraat, rechtdoor Pater Stormstraat, linksaf Walter van Amersfoortstraat, rechtsaf Jan van Arkelweg, einde. Aansluitend rond ongeveer 16.00 uur prijsuitreiking voor De Roskam.

Maandag 4 maart, gedurende de hele dag dweilen.

Dinsdag 5 maart, 16.11 uur in café De Hessenkar: afschoppen.