• Archieffoto: optocht 2016.

    Arnoud J. Spaaij

Carnaval in Puupenkoppenland

ACHTERVELD Het carnavalsfeest in Achterveld start vrijdag 24 februari. Traditiegetrouw vindt op vrijdagochtend om 11 over 11 de sleuteloverdracht plaats (in

het 100 Gram Gebouw), waarbij de sleutel van de gemeente wordt overgedragen van burgemeester Horselenberg aan Prins Gigant van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Hij zal het hele weekend de scepter zwaaien in Achterveld, wat vanaf vrijdag 24 februari is omgedoopt in Puupenkoppenland.

Vrijdagavond wordt het weekend geopend middels het grote carnavalsfeest van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Dit feest vindt plaats in het 100 gram Gebouw (Ons Gebouw) aan de Hessenweg 212. Op deze avond wordt de belangrijkste prijs van De Puupenkoppen uitgereikt: de Krentenpuup. Deze onderscheiding is voor een persoon (of een groep personen) die zich op één of andere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp.

Op zaterdagmiddag 25 februari is het Kindercarnaval in cultureel centrum De Moespot. Om 13.30 uur gaat de zaal open en om 14.00 gaat het feest beginnen. Alle jeugdige puupen en puupinnen (vanaf 4 jaar) van de lagere school (tot en met groep 8) zijn welkom.

Voor de kleintjes die het discogeweld te groots of nog een beetje eng vinden, is er een aparte zaal waar zij zich kunnen vermaken. Voor de party-animals is er een disco in de zaal. Om 16.00 uur is het feest teneinde en kunnen de kinderen worden opgehaald. De entree is 2 euro per kind en voor limonade wordt gezorgd.

PK PARTY Op zaterdagavond 25 februari is de PK Party. Dit jaar voor het eerst in de koffiekamer van Ons Gebouw. Iedereen die naar het voorgezet onderwijs gaat, is welkom. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Omdat op zaterdagavond het hele dorp carnaval viert, zal de deur om 21.00 uur definitief dicht gaan zodat het feestje niet door andere carnavalsgangers kan worden verstoord. Er is een dj en op veler verzoek hebben ze weer een fotohokje voor de jeugd geregeld.

De entree bedraagt 3,50 euro inclusief een consumptiemunt (puupenkoppenmunten zijn geldig deze avond). De avond is om 00.00 uur ten einde.

OPTOCHT Op zondagmiddag 26 februari om 13.00 uur vertrekt de optocht van Puupenkoppenland vanaf het terrein van De Mechan Groep. De optocht gaat door het dorp via onder meer Hessenweg, langs Huize Pruumtabak (Zorgcentrum Huize St. Joseph), Ruurd Visserstraat en Walter van Amersfoortstraat, Pater Stormstraat. De ontbinding vindt plaats op de hoek Pater Stormstraat/Walter van Amersfoortstraat. Het thema dit jaar is: 'sprookjes bestaan'.

Iedereen kan tot 12.00 uur het dorp in of uitrijden, daarna wordt de route afgesloten vanwege de optocht. De prijsuitreiking vindt ongeveer rond 16.00 uur plaats op de Hessenweg bij de kerk en De Roskam.

Belangstellenden kunnen het best op tijd komen en liefst op de fiets. Verkeersregelaars zullen onder meer het parkeren in goede banen leiden. Het parkeren kost 2 euro per auto.