• Archieffoto: optocht 2016.

    Arnoud J. Spaaij

Carnaval Achterveld moet verrassing worden

ACHTERVELD Carnavalsvereniging De Puupenkoppen heeft voor dit jaar als thema 'Carnaval 'n feest vol verrassingen!' Het feestprogramma zelf, voor dit weekeinde, kent geen verrassingen; de bekende evenementen, met als hoogte punt de optocht op zondag, worden ook dit jaar weer georganiseerd.

Arnoud J Spaaij

Prins Randy is samen met zijn adjudanten Marcel en Richard al maanden druk. Het programma mag dan vertrouwd zijn, prins carnaval is wel van plan iedereen een feest vol verrassingen te bezorgen. Het drietal gaat voor in het feestgedruis en laat de organisatie het komende carnavalsweekeinde voor een groot deel over aan diverse commissies. Dat programma omvat tal van activiteiten van vrijdag tot en met dinsdag.

PUU[ENKOPPENLAND Vrijdag 5 februari gaat het carnavalsfeest in Achterveld van start om 11 over 11. Dan zal de sleuteloverdracht plaatsvinden in het 100 gram Gebouw (Ons Gebouw). Achterveld heet vanaf dat moment Puupenkoppenland zodra de sleutel van de gemeente wordt overgedragen door burgemeester Vermeulen.

Vrijdagavond, wordt groot carnaval gevierd. De traditionele en voor vele carnavalsvierders vertrouwde feestavond van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Op deze avond wordt de belangrijkste prijs van De Puupenkoppen uitgereikt: de Krentenpuup. Een onderscheiding die wordt toegekend aan een persoon (of een groep personen) die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Achterveld.

KINDERCARNAVAL Op zaterdag 6 februari zal het Kindercarnaval plaatsvinden in cultureel centrum De Moespot. Om 13.30 uur gaat de zaal open en om 14.00 gaat het feest beginnen. Alle jeugdige Puupen en Puupinnen, zoals de prins zijn onderdanen in Puupenkoppenland noemt, van de basisschool (vanaf 4 jaar) zijn welkom.Voor de kleintjes die het discogeweld te veel is of nog een beetje eng vinden, is er een aparte zaal met een aangepast programma. Party animals kunnen genieten van een vette disco in de grote zaal. Om 16.00 uur is het feest teneinde en kunnen de kinderen worden opgehaald. De entree is € 2,00 per kind inclusief limonade.

's Avonds is de PK Party in cultureel centrum De Moespot. Tieners die naar het voorgezet onderwijs gaan zijn welkom. Er is een coole DJ en een black light show. Black light kleding en verf zijn dus voor deze avond de manier om optimaal mee te doen in het feestgedruis.

De zaal is open vanaf 20.00 uur. Entree bedraagt € 3,50 (inclusief 1 consumptie). Het feest is om 00.00 uur afgelopen.

Op zondag 7 februari wordt om 13.00 uur de optocht van Puupenkoppenland gehouden. Deelnemers stellen zich op op het terrein van De Mechan Groep. De route van de optocht is: Hessenweg (Huize Pruumtabak), Ruurd Visserstraat, Jan van Arkelweg, Walter van Amersfoortstraat, Pater Stormstraat. De ontbinding vindt plaats op de kruising Walter van Amersfoortstraat en Pater Stormstraat waar ook de prinsenwagen het defilé zal afnemen. De prijsuitreiking zal rond 16.00 uur plaatsvinden voor café De Roskam.

VERKEERSHINDER Achterveld is zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur afgesloten voor auto's. Belangstellenden wordt geadviseerd op de fiets te komen. Verkeersregelaars zijn aanwezig. Parkeren kost € 2,00 per auto.