Cadeau voor Puupenkoppen en Achterveld

ACHTERVELD - Voor Karnavalsvereniging De Puupenkoppen is vrijdag 13 februari een bijzondere dag. De jubilerende vereniging krijgt dan een cadeau, dat bruikbaar is voor de vereniging, maar waarvan ook heel Achterveld profiteert.

Prins Bok II ontvangt om 11.11 uur de sleutel uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen in Ons Gebouw. Er zullen ook wethouders aanwezig zijn om het bijzondere moment mee te beleven.

Het boek 'Even serieus…nu gaan we lachen, 44 jaar Puupenkoppen' wordt dan ook gepresenteerd. Auteur Gerhard te Winkel en bestuurslid Jos Traa doken in de archieven en Te Winkel interviewde velen, waaronder veel leden van de Puupenkoppen.

Uit alle hoeken en gaten brachten zij foto's bij elkaar, zodat het jubileumboek een vrolijk en kleurrijk geheel geworden is. Het boek geeft een goed beeld van het Achterveldse carnaval en van de vereniging.

Het boek kost € 17,50 en is verkrijgbaar bij de Puupenkoppen en Spar Schouten aan de Hessenweg in Achterveld.

Programma carnaval

Vrijdagavond zal het weekend geopend worden middels het grote carnavalsfeest van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Dit feest vindt plaats in het 100 gram Gebouw, wat in het dagelijks leven Ons Gebouw is aan de Hessenweg 212. Op deze avond wordt de belangrijkste prijs van De Puupenkoppen uitgereikt: de Krentenpuup. Deze onderscheiding is voor een persoon die zich op één of andere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp.

Op zaterdagmiddag 14 februari zal het Kindercarnaval plaatsvinden in cultureel centrum De Moespot. Om 13.30 uur gaat de zaal open en om 14.00 gaat het feest beginnen.

Er is dit jaar een kleine verandering in de leeftijdscategorie. Alle puupjes en puupinnetjes die op de basisschool zitten zijn welkom. Voor de kleintjes is een aparte zaal ter beschikking om naar een clown te kijken en lekker te kleuren etc. De bovenbouw is van harte welkom in de zaal waar er een vet discofeest met blacklights is.

Om 16.00 uur is het feest teneinde en kunnen de kinderen worden opgehaald. De entree is € 2,00 per kind en voor limonade wordt gezorgd.

Op zaterdagavond 14 februari is de totaal vernieuwde PK-Party! Iedereen die op het voortgezet onderwijs zit (t/m 18 jaar) is welkom in De Moespot. De zaal is open vanaf 20.00 uur en het begint om 20.30 uur. De entree bedraagt € 3,50, dit is inclusief 1 consumptie. Deze PK-Party staat bol van nieuwe dingen, er is een vette blacklight disco met een toffe DJ, er is een stille disco, uiteraard een lounge-hoek en …als klap op de vuurpijl een fotobooth waar je te gekke foto's kunt maken. Deze krijg je mee maar kun je ook op de FB plaatsen! De leukste "selfie" krijgt een prijs!

Op zondagmiddag 15 februari om 13.00 uur vertrekt de optocht van Puupenkoppenland vanaf het terrein van Gebr. De Vor. De optocht gaat door het dorp via o.a. de Hessenweg, langs Huize Pruumtabak (Zorgcentrum Huize St. Joseph), Ruurd Visserstraat en Walter van Amersfoortstraat, Pater Stormstraat. De ontbinding vindt plaats op de hoek Pater Stormstraat/Walter van Amersfoortstraat.

Het thema dit jaar is: "44 jaar Rock en Lol in Puupenkoppenland"

U kunt tot 12.00 het dorp in en/of uitrijden, daarna wordt de route afgesloten vanwege de optocht.

Ook dit jaar kan er per sms gestemd worden op de publieksprijs. Elke deelnemer wordt voorzien van een poster met daarop het nummer van die deelnemer.

Sms: jubileum <spatie>..(nummer wagen) naar 4411.

De kosten zijn € 0,70 per sms plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon.

De prijsuitreiking zal ongeveer rond 16.00 uur plaatsvinden op de Hessenweg bij de kerk en De Roskam.

Belangstellenden kunnen het best op tijd komen en liefst op de fiets. Verkeersregelaars zullen o.a. het parkeren in goede banen leiden. Het parkeren kost 2,00 euro per auto.

Carnavalsvereniging De Puupenkoppen wenst alle bezoekers veel plezier bij het kijken maar roept wel op om het dorp zo schoon mogelijk te houden.