• Patrick Siemons

Burgemeester Vermeulen neemt half december afscheid

LEUSDEN Burgemeester Annemieke Vermeulen neemt in een speciale raadsvergadering op maandag 19 december afscheid als burgemeester van Leusden. De gemeenteraad van Zutphen heeft op 24 oktober besloten dat Vermeulen wordt voorgedragen als burgemeester van Zutphen. Naar verwachting wordt zij op 23 december geïnstalleerd.

Vermeulen (52 jaar) is burgemeester van de gemeente Leusden sinds 2009. Ze begon haar politieke loopbaan als raadslid voor de VVD in Alphen - Chaam en werd vervolgens wethouder in deze Noord-Brabantse gemeente. In 2004 werd ze burgemeester van de Gelderse gemeente Millingen aan de Rijn. Mevrouw Vermeulen, geboren in Apeldoorn, is getrouwd en heeft twee kinderen (14 en 16 jaar).

Vermeulen liet eerder weten 'zeer verheugd te zijn met deze voordracht in een prachtige historische stad met uitdagingen voor de toekomst.'

Vermeulen wordt opvolger van burgemeester Arnold Gerritsen die op 1 februari 2016 met pensioen is gegaan. Het burgemeesterschap van Zutphen wordt momenteel waargenomen door Carry Abbenhues.