• Foto Rinus van Denderen

Burgemeester reikt Benjamin Cohen Award uit aan ISVW

LEUSDEN Burgemeester Annemieke Vermeulen reikte zaterdag de Benjamin Cohen Award uit aan ISVW ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

De ISVW, Internationale School voor Wijsbegeerte, is op 13 februari 1916 opgericht. Het doel van de stichting was 'het vormen van een centrum ter verdieping van levens- en wereldbeschouwing'. Talloze cursisten en bedrijven hebben hun weg naar ISVW gevonden. En ook internationale topfilosofen hebben ISVW bezocht.  Filosofie en wetenschap hebben hun natuurlijke plaats in een moderne accommodatie. ISVW  is een begrip in Nederland en heeft Leusden op de kaart gezet. Het college heeft besloten om ISVW ter ere van het 100-jarig bestaan de Benjamin Cohen Award toe te kennen.

BENJAMIN COHEN AWARD De gemeente Leusden hecht veel waarde aan de kracht van de samenleving (Samenleving Voorop). Het college vindt het belangrijk om maatschappelijk activiteiten te stimuleren en bedrijven, instellingen en inwoners die zich onderscheiden, te belonen. De Benjamin Cohen Award wordt toegekend aan ondernemingen die daarvoor in aanmerking komen. Het is een prestigieuze en unieke onderscheiding die de burgemeester uitreikt.

Benjamin Cohen (1726) was een groot ondernemer die zorgde voor een enorme werkgelegenheid op de plantages en in de tabaksschuren in Hamersveld (Leusden). Hij droeg bij aan een economisch gunstig klimaat in Leusden en omstreken, was een geleerde van grote faam en hield er goede betrekkingen op na met welgestelde kringen in Engeland en Duitsland. Hij gaf financiële adviezen aan het stadhouderlijk hof. Duidelijk is dat Benjamin Cohen heeft bijgedragen aan een positief maatschappelijk en economisch klimaat voor Leusden.