• Gemeente Leusden

Burgemeester ontbijt met leerlingen Taalschool

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft woensdagochtend ontbeten met de leerlingen van de Taalschool uit Leusden. Met dat gezamenlijke Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. In deze week ontbijten een half miljoen kinderen samen gezond op zo'n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Bouwmeester onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Net als zo'n 275 collega-burgemeesters in het hele land. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden
ze van gedachten.

KINDERPOSTZEGELS Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Bouwmeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema 'Een feestje voor iedereen!' laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. Hamza, leerlinge van de Taalschool, nam de cheque met een bedrag van € 250,- van de burgemeester in ontvangst.

SCHOOLONTBIJT Het Burgemeestersontbijt in zo'n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 16e jaar op rij een week lang aandacht aan een goede start van de dag met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd, of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.