• Fleur de Velde Harsenhorst

Burenactie voor afscheid van overleden Ekow uit Ghana

LEUSDEN Buurkracht Alandsbeek in Leusden heeft een burenactie opgezet voor overleden wijkgenoot Ekow Sey. Ze willen proberen zoon Michael over te laten komen vanuit Ghana, om volgende week bij de afscheidsdienst van zijn vader te kunnen zijn. Daar is geld voor nodig en dus roept Buurkracht Alandsbeek omwonenden op geld te doneren voor de reis. 

,,Het is voor de familie van Ekow uit Ghana heel lastig om bij de uitvaart aanwezig te zijn", schrijft Buurkracht Alandsbeek op Facebook. De familie kan de reiskosten niet opbrengen. ,,Veel mensen kenden Ekow van het voorbijgaan. Toch was de kring rondom hem erg klein."

DONEREN Ekow Sey overleed op dinsdag 19 maart en al snel werd duidelijk dat zijn familie uit Ghana niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn, omdat zij de reiskosten naar Nederland niet kunnen betalen. Voor Buurkracht Alandsbeek genoeg reden voor actie. Inmiddels is iemand bereid gevonden het vliegticket voor zoon Michael voor te schieten en buurtbewoners en andere betrokkenen kunnen hun steentje bijdragen door middel van een donatie. Een gift storten kan op het rekeningnummer van Buurkracht Alandsbeek: NL81 INGB 0006 5572 17 onder vermelding van 'gift Ekow'. 

BLOEMEN Naast de geldinzamelingsactie roept Buurkracht Alandsbeek iedereen ook op om een bloem mee te nemen naar de afscheidsdienst. ,,We kiezen voor warm rood, geel en groen, de kleuren van de Ghanese vlag."

AFSCHEID De afscheidsdienst voor Ekow is op woensdag 27 maart om 14.00 uur in de Marcuskerk, aan de Asschatterweg 23 in Leusden. Wie geld wil doneren, kan dat ook in een gesloten envelop meenemen naar de uitvaartdienst. In de hal van de Marcuskerk wordt een doos neergezet voor alle donaties.