Bouw appartementen in Groot Agteveld feestelijk van start

LEUSDEN Met het, op oudhollandse wijze, heien van een houten heipaal in de grond waar straks het appartementencomplex moet verrijzen, markeerden een aantal toekomstige bewoners van het complex op woensdag 3 juni de start van de bouw. Daarna konden de kopers van de woningen onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met hun nieuwe buren.

Op deze plek in Achterveld, waar eerder het monumentale coöperatiegebouw stond, bouwt De Alliantie, samen met de Woningstichting Leusden, 22 betaalbare appartementen en 6 eengezinswoningen. De nieuwbouw maakt deel uit van het project Groot Agteveld.

In totaal worden er binnen dit project 231 woningen gebouwd voor starters, gezinnen en senioren. Er ontstaat daardoor ook ruimte voor jonge Achtervelders om in het dorp te blijven, of er naar terug te keren. Het merendeel van de kopers is afkomstig uit Achterveld.

Het voor Achterveld beeldbepalende coöperatiegebouw kon vanwege de slechte staat ervan niet behouden blijven. In 2013 is het daarom gesloopt. Architecten Nourdin Alou en Theo Verburg, van Theo Verburg architecten, hebben in het ontwerp voor de nieuwbouw, op een bijzondere manier, de historische gelaagdheid van het voormalige coöperatiegebouw visueel weer tot uitdrukking gebracht. Mede dankzij een financiële bijdrage van de provincie Utrecht kan met de nieuwbouw de 'skyline' van Achterveld daardoor weer in ere worden hersteld.