• Startsein voor bouw van nieuw pand

    Frits van Breda
  • Frits van Breda
  • Frits van Breda

Bouw AFAS Experience Center officieel gestart

LEUSDEN Het officiële startsein voor de bouw van het AFAS Experience Center werd vrijdagmiddag gegeven. Niet zoals gebruikelijk met het hijen van een eerste paal. Een honderdtal genodigden en de ruim vierhonderd medewerkers van het automatiseringsbedrijf waren getuige van het plaatsen van een 'eerste' damwand.

Frits van Breda

Op het nu nog braakliggende terrein verrijst straks een uniek gebouwencomplex. „Je moet wel gek zijn om zoiets te doen", aldus Ton van der Veldt, medeoprichter en lid van de raad van bestuur van AFAS. De twee hoofdaannemers, Dura Vermeer en Homij verrasten hun opdrachtgever met een verplaatsbare, overdekte tribune die het voor belangstellenden mogelijk maakt de bouwactiviteiten op een comfortabele manier van nabij te volgen. Alle betrokkenen gaan er vanuit dat AFAS in januari 2021 kan verhuizen naar de nieuwe locatie.

VERRASSING Na de officiële openingshandeling op het terrein bleek het ook college nog een verrassing te hebben. Een week eerder hadden de burgemeester en wethouders besloten voor een nieuw aan te leggen straat bij het nieuwe AFAS complex de naam vast te stellen. Het toekomstig adres van de onderneming is één of meer nummers aan de 'Inspiratielaan'. Een straatnaambord werd op het bouwterrein onthuld.