Boodschapje extra voor twintigste Dorcas Voedselactie

LEUSDEN Van 1 tot en met 8 november wordt voor de twintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. In ruim zeshonderd supermarkten en in kerken, scholen en bedrijven in Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. In Leusden wordt op zaterdag 7 november de Dorcas Voedselactie gehouden in de Albert Heijn, Jumbo Hamershof, Jumbo Biezenkamp, Boni en Dirk van den Broek.

Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.

Direct na de voedselactie verwerken vrijwilligers de verzamelde goederen tot voedselpakketten. Deze worden vervolgens zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten.

Met het geven van vaktrainingen en het verstrekken van microkredieten werkt Dorcas niet alleen aan directe hulp in noodsituaties, maar ook aan blijvende veranderingen in mensenlevens.

Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.

foto Kovach moest samen met haar vijf kinderen huis en haard verlaten vanwege het geweld in Oekraïne en krijgt nu hulp van Dorcas.