Boeren Winter Wandeling bijna volgeboekt

ACHTERVELD De agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee houdt op woensdag 30 december weer de jaarlijkse Boeren Winter Wandeling. De tocht van 6 kilometer begint en eindigt bij Gasterij De Klaveet, aan de Postweg 1 in Achterveld. Met 265 deelnemers is de wandeling bijna volgeboekt. Er kunnen ruim 300 mensen mee doen.

De wandeling is interessant voor het hele gezin. De wandelaars bezoeken twee melkveebedrijven waar de koeien worden gemolken in een melkstal en met een melkrobot. Op een modern pluimveebedrijf is te zien hoe de eieren worden verzameld en gesorteerd en op de Forest Mountain Ranch worden western paarden getraind.

De wandeling gaat gedeeltelijk over ongebaande paden. Het is dus niet mogelijk de wandeltocht met een wandelwagen of een rolstoel te maken. Wel is er vervoer geregeld voor mensen die minder goed ter been zijn. Zij kunnen met een huifkar alle locaties bezoeken. Onderweg zijn er rustpunten met drankjes bij de vuurkorf. Als afsluiting wordt in De Klaveet een wintermaaltijd geserveerd met diverse stamppotten.

De wandeling start vanaf 12.00 uur. Honden mogen niet mee. Ieder kwartier start er een groep van 25 mensen. Het is belangrijk dat men zich vooraf via de internetsite van Vallei Horstee (www.valleihorstee.nl) aanmeldt. Hier is ook de informatie over de wandeling te vinden.