Blues en jazz en afscheidsreceptie Ton Weevers als voorzitter van De Tuin

LEUSDEN Het jaarlijkse Bling en Bloemendal Blues & Jazz nieuwjaarsconcert in Theater de Tuin vindt op zondag 3 januari plaats. Het Barnicle Bill Trio, bestaande uit Miguel Martinez (altsax), Mark Haanstra (bas) en de vermaarde jazz drummer John Engels, speelt dan in Leusden.

Wat als incidentele jamsessies in de beroemde drummer John Engels' kelder begon, in de zomer van 2009, veranderde al snel in het Barnicle Bill Trio. Sinds hun debuut in 2010 is het Barnicle Bill Trio zeer actief geweest. Ze waren te gast bij De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Hierop volgde hun cd presentatie tijdens John's 75ste verjaardag in een uitverkocht Bimhuis op 13 mei 2010. Daarna deden ze een uitgebreide tournee die hun langs alle grote festivals en clubs in Nederland bracht. Binnen een jaar had het Barnicle Bill Trio haar stempel op de Nederlandse jazz scene gedrukt.

Na het swingende concert van het Barnicle Bill Trio, dat zondag om 16.00 uur begint, kunnen alle bezoekers van het theater en andere geïnteresseerden afscheid nemen van Ton Weevers als voorzitter van het theater. Tevens kan direct kennisgemaakt worden met zijn opvolger Wim Oeben. Ruim vijf jaar is Ton Weevers het gezicht geweest van De Tuin, maar per 1 januari legt hij zijn functie als voorzitter neer. Hij is bepalend geweest voor de opbouw van Theater De Tuin en samen met een groep vrijwilligers heeft hij De Tuin gemaakt tot het theater wat het nu is.

De afscheidsreceptie start rond 17.30 uur.

Zondag 3 januari, start concert 16.00 uur, start receptie 17.30 uur, toegang gratis. Theater De Tuin, de Smidse 1B, Leusden.