Black Rhino Project wil inspireren

LEUSDEN Niet enkel natuurbeschermingsorganisaties en overheden maken zich sterk voor de laatste vijf soorten neushoorns op onze planeet. Ook vanuit Leusden wordt er sinds dit jaarvanuit persoonlijke betrokkenheid en op zeer concrete wijze een structurele bijdrage geleverd aan de bescherming van de zwarte neushoorn. Samen met twee andere ondernemende families, die liever anoniem blijven hebben Tom en Astrid Wildenburg, bekend van reclamebureau Graphic, het Black Rhino Project opgericht. Met één doel: mensen activeren iets dergelijks zelf op te zetten. Dus geen geld of leden ophalen, maar iets doen op een nieuwe, eigen, manier

Het Black Rhino Project steunt het Wereld Natuur Fonds met jaarlijkse donaties. Voor een periode van tenminste vijf jaar worden hiermee de neushoorn-translocaties in Zuid-Afrika gefinancierd. Op dinsdag 22 september, niet toevallig de zesdeWorld Rhino Day, is het Black Rhino Project ook online gelanceerd. Stijn Wopereis, Manager Major Accounts bij het Wereld Natuur Fonds, opende bij reclamebureau Graphic met een druk op de knop www.blackrhinoproject.org.

,,Het gaat erom mensen te activeren door ze te inspireren. Met deze nieuwe website willen we zoveel mogelijk kanten van de wereld, de belangen, de kansen en de bedreigingenvan de neushoorn belichten", vertelt Tom Wildenburg. ,,Het verhaal vertellen we niet enkel vanuit het perspectief van natuurbeschermers, ook de 'andere kanten van het verhaal', ofwel de drijfveren van stropers, boeren, trophy hunters, handelaren en traditionele medicijnmannen, belichten we zo goed mogelijk. We waken er daarbij voor niet te snel te oordelen, maar leggen wel een hoop bloot. Op zeer indrukwekkende wijze durf ik te stellen. Want speciaal én exclusief voorhet Black Rhino Project trekt de Zuid-Afrikaanse filmer Gideon van Eeden (Tafelberg Films) langs de schakels van de hele keten. Hij maakt bijzondere, dikwijls zelfs unieke, beelden van de mensen en factoren die de neushoorn beschermen… én bedreigen. Deze video's worden stuk voor stuk op onze website vertoond."

Maar is nóg meer te vertellen dan te laten zien. ,,Wat wij hier vanuit Leusden, in korte tijd,aan donaties, media-aandacht en betrokkenheid hebben gebundeld voor de zwarte neushoorn, is misschien een nieuw voorbeeld voor ondernemers en particulieren om ook zo'n maatschappelijke bijdrage te leveren. Ik ben er serieus van overtuigd dat iedereen met de juiste drive daadwerkelijk een verschil kan maken… het Black Rhino Project is daarvoor

het beste bewijs. Ik kom ons verhaal graag persoonlijk vertellen bij bedrijven en organisaties die dat interessant vinden. 'Just invite me' via het contactformulier op blackrhinoproject.org."