• ROTTERDAM - Hoofdkantoor van de woningcorporatie Vestia op het Kruisplein in Rotterdam. ANP ILVY NJIOKIKTJIEN

    Ilvy Njiokiktjien

'Bezwaar tegen verkoop huurhuizen ongegrond'

DEN HAAG (ANP) - Het bezwaar van onder meer de gemeente Leusden tegen de verkoop van huurwoningen van Vestia is ongegrond verklaard. Minister Stef blok van Wonen en Rijksdienst heeft dat maandag aan de Tweede Kamer laten weten. Vijf gemeenten, waaronder Leusden maakten bezwaar tegen de verkoop van in totaal 1333 woningen aan het Duitse Patrizia Wohnmodul. De betrokken gemeenten kunnen de beslissing nu nog bij de rechter aanvechten.

Leusden, Arnhem, Aalten, 's-Hertogenbosch en Dongen maakten bezwaar tegen de verkoop, onder meer omdat de woningen niet aan een lokale instelling worden verkocht. Volgens Blok zijn corporaties in de betrokken gemeenten wel op de hoogte gebracht, maar hebben ze op één na geen bod uitgebracht. En het ene bod was veel te laag.

Vestia verkoopt in twee pakketten in totaal 5490 woningen aan het Duitse bedrijf voor 577 miljoen euro. Patrizia is beursgenoteerd en actief op de vastgoedmarkt in meer dan tien landen. Vestia, de grootste corporatie van

ons land, kwam in 2012 in de problemen door de handel in derivaten, risicovolle financiële producten. Het bedrijf ging voor 2 miljard het schip in.