• BDUmedia

BDUmedia neemt Leusden Nu over van De Persgroep

LEUSDEN Uitgever BDUmedia uit Barneveld neemt per 1 januari drie 'Nu'-titels van De Persgroep Nederland over. Het gaat om Leusden Nu, Soest Nu en Nijkerk Nu. De titel Leusden Nu wordt uit de markt genomen en geïntegreerd in de Leusder Krant.

De BDU-uitgaven Leusder Krant, de Soester Courant en De Stad Nijkerk zijn marktleider in de drie gemeenten. Adverteerders van De Persgroep kunnen ook na de overdracht van de 'Nu'-titels aan BDUmedia gebruik blijven maken van (door)plaatsingsmogelijkheden in het gebied waarin De Persgroep na 1 januari geen eigen uitgaven meer heeft.

De twee uitgevers zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking belangrijk is voor het behoud van goede lokale kranten in de regio. De lezers in Leusden, (én Soest en Nijkerk) krijgen ook na 1 januari hun wekelijkse, vertrouwde portie lokaal nieuws opgediend, waarmee een goede lokale nieuwsvoorziening gewaarborgd is. Adverteerders behouden de mogelijkheid om hun boodschappen stevig onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

De Persgroep en BDUmedia denken met de samenwerking en de overdracht van titels de toekomst van lokale kranten in het gebied veilig te stellen. Het behoud van lokale nieuwsmedia vinden beide uitgevers zeer belangrijk.