Auteursduo Bettina Drion en Hans van den Pol bij Boekhandel Van der Vlist

LEUSDEN Recent verscheen bij Uitgeverij Marmer De engel en de adelaar, geschreven door het duo Bettina Drion en Hans van den Pol. De auteurs zijn zaterdag13 juni aanwezig bij Boekhandel Van der Vlist in Leusden om hun lezers te ontmoeten.

Uitgangspunt van deze roman is het waargebeurde verhaal van de verzetsheldin die in het huis van Drion gewoond heeft. Zij liet in haar huis tijdens de Tweede Wereldoorlog een joods baby'tje onderduiken, maar werd verraden door de NSB-buurman. De baby overleefde de oorlog gelukkig.

Van den Pol en Drion besloten samen De Engel en de Adelaar te schrijven, een boek geïnspireerd op de keuzes waar vrouwen als de moeder van de baby voor geplaatst werden, en de gevolgen ervan. Het is een roman geworden over een onmogelijke liefde tussen een Oostenrijkse SS-er en een joodse vrouw. Behalve in Nederland speelt het verhaal zich af in België, Duitsland en Oostenrijk.

Na een afgeladen boekpresentatie in Zaandam volgden enkele drukbezochte signeersessies, in Noord-Holland maar ook in andere plaatsen in Nederland. In een aantal gevallen was de boekhandel na een Meet&Greet volledig uitverkocht. Ook geven Drion en van den Pol lezingen over de dunne lijn tussen goed en kwaad, zoals afgelopen 5 mei voor de gemeente Zeist.

Inmiddels ontvangen de auteurs niet alleen van vrienden en bekenden, maar ook van totaal onbekenden, emotionele reacties op hun roman.

Bettina Drion en Hans van den Pol zijn tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig in Boekhandel van der Vlist in de Hamershof.