• Woningeigenaren Bert en Margreth Bulsink (midden) werden direct na de sleuteloverdracht gefeliciteerd door Wethouder Jan Overweg (links) en Jaap Veerman, projectmanager van de Alliantie (rechts).

Appartementen nieuwe coöperatiegebouw Groot Agteveld opgeleverd

ACHTERVELD De oplevering van de 22 appartementen in het nieuwe coöperatiegebouw in Achterveld is gestart. Op dinsdag 17 mei ontvingen kopers van het eerste uur, de heer en mevrouw Bulsink, als eersten de sleutel van hun nieuwe woning. Wethouder Jan Overweg en Jaap Veerman, projectmanager bij de Alliantie, waren aanwezig om de familie Bulsink te feliciteren.

Op deze plek in Achterveld, waar eerder het monumentale coöperatiegebouw stond, realiseerde de Alliantie, samen met de Woningstichting Leusden, 22 betaalbare appartementen en zes eengezinswoningen. Deze woningen vormen het eerste deelproject van Groot Agteveld. Subsidies van de provincie Utrecht en de gemeente Leusden maakten de realisatie van dit markante gebouw mede mogelijk. Koopmans Bouwgroep uit Enschede nam de bouw voor haar rekening.

Het voor Achterveld beeldbepalende coöperatiegebouw kon vanwege de slechte staat ervan niet behouden blijven. Bovendien paste in het oorspronkelijke volume van het pand geen appartementen. In 2013 is het daarom gesloopt. Theo Verburg architecten hebben in het ontwerp voor de nieuwbouw de contouren van het voormalige coöperatiegebouw terug laten komen. Zo is de 'skyline' van Achterveld weer in ere hersteld. Jan Overweg, wethouder gemeente Leusden, hierover: ,,Mooi dat de historie zichtbaar is. En fijn dat het weer een nieuwe functie gekregen heeft."

In totaal worden er binnen dit project 231 woningen gebouwd voor starters, gezinnen en senioren. Er ontstaat daardoor ook ruimte voor jonge Achtervelders om in het dorp te blijven, of er naar terug te keren. Het merendeel van de kopers is afkomstig uit Achterveld. Meer informatie over het project is te vinden op www.ontdekachterveld.nl.