• FotoVanDenderen

Alexander Artz nieuwe voorzitter 40-jarig Latent Talent

LEUSDEN Vorig jaar rond deze tijd berichtte de Leusder Krant dat de toekomst van Latent Talent onzeker was. ,,We willen geen bejaardenclub worden", meldde de voorzitter Wil Melchers.

Frits van Breda

Ze had zich toen ruim 25 jaar ingezet voor de stichting Latent Talent, waarvan inmiddels 17 jaar als voorzitter. Ook de overige bestuursleden zagen de noodzaak in om een jongere generatie te betrekken bij de organisatie. Het ziet er naar uit dat het voortbestaan zeker is gesteld. Voormalig ondernemer Alexander Artz (66 jaar) heeft aangeboden het stokje van Wil Melchers over te nemen. Vanaf 1 januari is hij officieel de nieuwe voorzitter van Latent Talent.

VEEL BELANGSTELLING De eerste keer dat Latent Talent haar cursusprogramma presenteerde was precies 40 jaar geleden. Initiatiefnemers van de Ronde Tafel hadden het idee opgevat om Leusdenaren, die kennis wilden overdragen aan geïnteresseerde dorpsgenoten, met elkaar in contact te brengen. De eerste keer werden er 60 cursussen aangeboden. Zo'n 500 belangstellenden meldden zich aan voor deelname. Ook na 40 jaar is de belangstelling onverminderd groot. Jaarlijks schrijven zich ruim 800 Leusdenaren in voor één van de bijna 100 cursussen die worden aangeboden.

VERJONGING Bestuur en werkgroep van Latent Talent willen het 40-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dat er gestreefd wordt naar verjonging blijkt al uit het feit dat ook de jeugd wordt beetrokken bij de feestelijkheden. Op woensdag en zaterdag wordt tijdens de activiteiten in het Bouwdorp bij de IJsbreker les gegeven door docenten van Latent Talent. Kinderen kunnen meedoen met yoga, schilderen, tekenen of acrobatiek.

GRATIS CURSUSSEN Op zaterdag 27 augustus kunnen belangstellenden terecht bij de Open Dag die in de bibliotheek op de Hamershof plaats zal vinden. Leuk om tussen 14.00 en 16.00 uur even binnen te lopen om kennis te maken met docenten of zich aan te melden voor een cursus. Om te benadrukken dat het om een lustrum gaat en er wat te vieren is, worden onder de bezoekers, die zich ter plaatse aanmelden, gratis cursussen verloot.

GILDE Nieuw is de samenwerking die is aangegaan met het Gilde. Deze organisatie verzorgt al geruime tijd cursussen voor bewoners die meer willen weten over de mogelijkheden van computer, IPad of fototoestel.

De cursussen worden tot op heden overdag gegeven. Via Latent wordt het mogelijk zich aan te melden voor avondcursussen.

Twee jaar geleden besloot Latent Talent het cursusprogramma alleen digitaal te verstrekken. Op dat besluit werd al snel teruggekomen. Belangstellenden bleken teveel gewend aan het handzame programmaboekje dat al vanaf de start elk jaar verscheen. Ook dit jaar zal het cursusprogramma worden bijgesloten in de Leusder Krant van 17 augustus. Verder is het programma te verkrijgen bij de boekwinkels, het gemeentehuis en de bibliotheek.

Gedetailleerde informatie over de cursussen is ook te vinden op www.latenttalent.org. Aanmelden via deze website is ook mogelijk.