AFAS Kids-Court opent nieuwe deuren voor de jeugd

LEUSDEN Twee gloednieuwe minibaantjes met tennismuur zijn op donderdag 26 mei feestelijk geopend op het park van tennisvereniging LTV Leusden. Wethouder Albert Dragt van gemeente Leusden, Martijn Delahaye van AFAS Software, Ron Verhoeve van Kiwanis Club Leusden en erelid Jaap den Hartog knipten het lint door samen met kinderen.

,,Het is belangrijk als sportvereniging onderdeel van de maatschappij te zijn", zegt Albert Dragt na de openingshandeling. Dragt: ,,LTV Leusden stelt haar clubhuis open voor de buurt. Nu ook de minibaantjes voor de jeugd om met elkaar te sporten en bewegen. Dat is sociaal en toe te juichen."

LTV Leusden ziet het AFAS Kids-Court vooral als een kans voor de jeugd in Leusden om elkaar te ontmoeten in een sportieve omgeving door gezamenlijk sporten en bewegen. De samenwerking met de buurtsportcoaches van het Leusdens Sportbedrijf draagt daaraan bij. Iedere vrijdagmiddag gaat het Leusdens Sportbedrijf een sportieve ontmoeting voor de jeugd organiseren.

Ook de groep kinderen met het syndroom van Down, die sinds enkele jaren wekelijks traint bij de vereniging, heeft nu een veilige, mooie plek op het park. Ambassadeurs AFAS Software en Kiwanis steunen de tennisactiviteiten van de jeugd en deze groep kinderen in het bijzonder.

AFAS heeft de realisatie van de baantjes mede mogelijk gemaakt met een driejarige verbintenis. Daarom heeft het de naam AFAS kids-court gekregen. Met jarenlange ervaring met de tennissport ziet AFAS deze sport bij uitstek geschikt om mensen en gezinnen te binden.

De realisatie van het AFAS Kids-Court ging niet over één nacht ijs. Nadat het idee is ontstaan, hebben de kinderen van de club flink moeten sparen. Voormalig bestuurslid en erelid Jaap den Hartog maakte het ontwerp. De gemeente Leusden, AFAS Software en Kiwanis maakten de voorziening uiteindelijk mede mogelijk.