• Koningsdag in Achterveld.

    Arnoud J. Spaaij

Achterveld blaast meeste Oranje activiteiten af

ACHTERVELD In Achterveld zijn op Koningsdag bijna alle activiteiten voor het Oranjefeest afgelast. Alleen de muzikale rondgang van muziekvereniging DWS en de feestavond op koningsnacht vinden doorgang.

Arnoud J Spaaij

Het comité dat in Achterveld de activiteiten organiseert, merkte de afgelopen weken dat er te weinig animo is voor de kleedjesmarkt en de sportieve middag. Voor beide evenementen dienen deelnemers zich vooraf in te schrijven.

PR8veld, de organisatie achter de activiteiten, zoekt de voornaamste reden in het bezoek van de koning aan Amersfoort. ,,Veel mensen willen daar bij zijn. Dit maakt dat er te weinig animo is voor de Backfield Battles en de kleedjesmarkt", meldt PR8veld op haar Facebook-pagina.

Ook de aansluitende muzikale barbecue is daarmee van de baan. Commissielid Theo van Uhm steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: ,,Ja, er zijn te weinig aanmeldingen. Dat komt door de festiviteiten in Amersfoort. Het is jammer maar helaas."

Het feest in d' Ouwe Peerdestal op koningsnacht, en de voorafgaande kinderdisco, gaan wel door. Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk laat weten de rondgang op koningsdag ook gewoon te doen. Woordvoerder Bart Tolboom: ,,We lopen onze ronde maar weten nog niet hoe laat. Mogelijk willen we het iets eerder op de dag doen."