• Mien van Dalen, Greet Wessels en Henk Schoten waren blij verrast.

    Arnoud J Spaaij

60 jaar Culdoto: 'Publiek geniet van hoogtepunt toneelvereniging'

ACHTERVELD Culdoto speelde wellicht het beste stuk in haar 60-jarige geschiedenis. Vrijdagavond, voor een volle zaal, was de première van het jubileumstuk Groeten uit de Gelderse Vallei van Carl Slotboom door de Achterveldse toneelvereniging. Toneelliefhebbers, ereleden, sponsors en de wethouder en burgemeester van Leusden keken naar een feestelijk en komisch spel.

Arnoud J Spaaij

Het jarige Culdoto vergat niemand in het feest op te nemen. Voorzitter Ans van Eijken sprak dankbaarheid uit naar iedereen die de toneelclub steunt of gesteund heeft in alle jaren. Speciale aandacht ging uit naar drie leden die het langst lid zijn van Culdoto.

ONDERSCHEIDING Henk Schouten is al 58 jaar aan de vereniging verbonden. Mien van Dalen inmiddels 56 jaar en Greet Wessels 50 jaar. Deze leden ontvingen al eerder de zilveren speld (25 jaar) en de gouden onderscheiding (50 jaar). Nu kregen ze uit handen van burgemeester Bouwmeester bij het 60-jarig bestaan een prachtig beeldje dat hoort bij de benoeming als Lid van Verdienste.