• Gemeente Leusden

´Problemen met ondergrondse containers bijna verholpen´

LEUSDEN De gemeente Leusden gebruikt de eerste maanden van de campagne het ´Nieuwe Inzamelen´ om startproblemen met de ondergrondse containers te verhelpen. In de afgelopen drie weken heeft de gemeente een technische aanpassing aan alle ondergrondse restafvalcontainers gedaan, waardoor er veel minder afvalzakken blijven vastzitten. De gemeente ziet in de eerste week na de aanpassing al een daling van negentig procent van het aantal meldingen. Dat meldt Leusden in een persbericht.

In juli begon in Leusden het Nieuwe Inzamelen, waarbij restafval naar de containers wordt gebracht. In 2017 is dit nog gratis, om zo in de eerste maanden in van het Nieuwe Inzamelen zogenaamde startproblemen te kunnen verhelpen. Uit meldingen bleek dat het aantal vastzittende zakken een van die problemen was. De techniek van de ondergrondse containers lag hieraan ten grondslag, maar dit is inmiddels aangepakt. Ook kon met de aanwezigheid van de BOA problemen rondom de containers van het Nieuwe Inzamelen in een vroeg stadium worden verholpen.

Deze aanpassing zorgt voor een daling van negentig procent van het aantal meldingen. Toch blijft het melden van storingen belangrijk. Naast deze aanpassing werkt de gemeente ook aan het optimaliseren van de 'volmelders'. Deze melders helpen met het tijdig legen van de container.