Lokaal lezersnieuws

Honderden bezoekers op verjaardag Rupsje Nooitgenoeg

Wat een spektakel afgelopen woensdag 17 juli in de Struintuin. Daar vierde Rupsje Nooitgenoeg zijn verjaardag. Bij het organiseren is het hongerige beestje geholpen door De Groene Belevenis en de Bibliotheek Leusden. 

'Lieveheersbeestje' moeilijkste Nederlandse woord voor nieuwkomerskinderen

Vandaag maakte Kinderpostzegels de top 10 bekend op de Taalschool Voila in Leusden. Hoe beter je een taal beheerst, hoe beter je je voelt, hoe beter je meekomt. Dat geldt zeker voor de ruim 20.000 jeugdige nieuwkomers in ons land.

Inzien gegevens over uw woning (GBLT)

Olga Badal

Nieuwe bestuurder Bedemzorg/Wijkkamer Leusden

Stichting Bedemzorg is een Leusdense zorgorganisatie die Wijkkamer Rozengaarde faciliteert.

Lisiduna start Rembrandt project en zoekt muzikanten

Muziekvereniging Lisiduna organiseert begin februari (exacte datum nog niet bekend) “Lisiduna meets Rembrandt”, een project waarbij de link wordt gelegd tussen muziek en de werken van de grote meester. Voor dit project zoekt Lisiduna muzikanten voor het projectorkest.

Leusden verbetert mantelzorg

Leusden is één van de twaalf gemeenten die meedoet aan het landelijke programma ‘In voor mantelzorg’ van Vilans, Movisie en het ministerie van VWS. Hiermee krijgt Leusden een flinke impuls om de samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten te verbeteren. 

 

Talent gezocht voor Latent Talent werkgroep

Latent Talent is een stichting met als doelstelling het laten ontdekken van de verborgen talenten, die iedereen in zich heeft. De cursussen van Latent Talent worden aan kleine groepen gegeven en door de informele sfeer ontstaan er vanzelf sociale contacten.

Volop gratis zomeractiviteiten in de Bibliotheek Leusden

De zomervakantie staat voor de deur in Leusden, maar in de Bibliotheek is t alles behalve stil. Deze zomer zijn er tal van gratis activiteiten voor jong en oud. Die starten op de eerste officiële vakantiedag. 

Een zomer lang voorleesplezier in de Bibliotheek

Tijdens de zomervakantie wordt iedere week voorgelezen in alle bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Eemland. Elke week een ander voorleesverhaal voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Oldtimerclub Leusden bezorgt bewoners Hamersveld zondagmiddag van hun leven

Heeft u afgelopen zondag 7 juli in Leusden een rode Chevrolet Impala gezien, volgeladen met lachende bewoners van woonzorgcentrum ‘t Hamersveld? Dan was u getuige van een onderdeel van het Oldtimerfestijn bij ’t Hamersveld.

Pagina's