Lokaal lezersnieuws

Gemeente neemt meldingen onveilige situaties niet series.

Na vele jaren meldingen te hebben gedaan richting de gemeente van te hoge struiken bij ons in de straat/wijk was het zover. Wijzelf nota bene kregen een botsing met een andere auto doordat we te weinig kunnen zien bij het uitrijden van onze parkeervakken.

Opening door burgemeester Bouwmeester van de Latent Talent tentoonstelling druk bezocht

Burgemeester Bouwmeester opende afgelopen zaterdag 18 mei de jaarlijkse Latent Talent tentoonstelling.

Wim Markhorst wint seizoenswedstrijd bij Flits

De jaarlijkse fotowedstrijd aan het einde van het seizoen is gewonnen door Wim Markhorst uit Leusden. Ieder jaar heeft de Woudenbergse fotokring een fotowedstrijd met ieder jaar een nieuw thema zoals dit jaar `` ( van ) uit de lucht ``.

Ooievaar in Leusden

De ooievaars in de schoolsteegbosjes in Leusden hebben twee jongen.

Familie-uitbreiding bij de vale gieren in DierenPark Amersfoort

In doorloopvolière Snavelrijk in DierenPark Amersfoort zijn twee vale gieren uit hun eieren gekropen. “Wij hebben vrolijk vogelnieuws, want sinds kort zijn de pasgeboren gierenkuikens goed zichtbaar voor bezoekers”, vertelt vogelverzorger Marc Belt.

Hoe houd je de moed erin? Ontmoetingsmiddag 'Leven met en na kanker.'

Toon Hermans Huis Amersfoort organiseert samen met Lotgenotenkoor Zingen voor je Leven, St. Lucasparochie Leusden en Protestantse Gemeente Leusden een middag van ontmoeting, verbinding, bemoediging, rond het thema 'hoop en veerkracht'. 

Genieten van landschap en kastelen

Geldersch Landschap & Kasteelen geeft eenmalig een speciaal tijdschrift uit omdat zij 90 jaar bestaat.  Iedereen die houdt van wandelen en fietsen door het mooie Gelderse landschap of de geschiedenis wil beleven in een imposant Gelders kasteel, kan het nu gratis aanvragen.

Nathan bezoekt sponsorkind in Kenia

Al enkele jaren sponsort de Gereformeerde Basisschool Het Christal via de christelijke hulporganisatie Red een Kind een meisje in Kenia: Eunice van nu 10 jaar oud. Dit jaar was er een schoolbrede Paasactie waarbij de volledige opbrengst van de verkoop van de paaseitjes naar Kenia ging.

Gezocht: Heuvelrugtuiniers

Woon je op de Utrechtse Heuvelrug en heb je een tuin?

Peuters in het Groen

Wat is er heerlijker voor jonge kinderen om de natuur te ontdekken. Niet uit boeken of van plaatjes, maar door deze te ervaren. De Struintuin achter De Groene Belevenis is daar helemaal op ingericht. Zand door je vingers laten glijden, ruiken aan een bloem of rollen door het gras.

Pagina's