Lokaal lezersnieuws

Bekijk het maar! Open Huis MBO Amersfoort 24 en 27 november

Start je komend jaar een mbo-opleiding, dan wil je vast weten welke opties je hebt. Uitzoeken welk vak je kunt gaan doen met een opleiding, bekijken van de locaties én het dan zelf bepalen: wat kies je? Dat kan op het Open Huis van MBO Amersfoort!

Zwanen bij zonsondergang

Bij de Schoolsteegbosjes in Leusden strijkt zo nu en dan een familie zwanen neer. Zeker bij zonsondergang levert dit mooie taferelen op

'Het lijkt wel of de dood mij is vergeten.'

Het was vaak doodstil bij de voordracht van Tilly de Kruyff op 12 november in Het Zincafé over ‘De zin van voltooid leven, willen leven of willen sterven’. Het waren dan ook niet de minste vragen die aan de orde kwamen.

Najaarslezing HKL: kwam Jan van Schaffelaar uit Leusden?

Vanaf het midden van de achttiende eeuw werd Jan van Schaffelaar beschouwd als een van de belangrijkste helden van de vaderlandse geschiedenis. Hij offerde zich in 1482 op voor zijn makkers door van de toren van Barneveld te springen.

Ska kindcentrum ’t Vliet officieel heropend

Ska kindcentrum ’t Vliet werd op 9 november officieel heropend. Patrick Kiel, wethouder van Leusden en Louise Joosten, directeur van Ska Kinderopvang onthulden samen het entreebord, waarna de opening op de locatie werd gevierd met het Ska Minifestival.

Schoonmaakcontracten straks beter beoordeeld dankzij crowdfunding

Leusden - Om haar zakelijke plannen te realiseren is het in Leusden gevestigde Fase Control een online campagne via Funding Circle aangegaan.

Geslaagde Dag van de Mantelzorg in Leusden

Vrijdag 9 november werd in de gemeente Leusden de Dag van de Mantelzorg gevierd. Lariks organiseerde op deze dag in samenwerking met diverse ondernemers en organisaties tal van activiteiten speciaal voor mantelzorgers.

Veganistische Chocoladetaart verrassend (h)eerlijk

Op zaterdag 10 november werden om 10 uur de eerste taarten al binnengebracht voor de bakwedstrijd Heel Leusden Bakt Fairtrade tijdens de Hobby Markt Leusden. Er waren cakes met banaan en pecannoten, een kwarktaart met mango, een prachtig opgebouwde laagjestaart en (h)eerlijke chocoladetaarten.

Anne-Marie Jung met haar tweede solovoorstelling 'RAM' in Theater De Tuin!

Anne-Marie Jung - je kent haar wel van Wie is de Mol?, de show met André van Duin, Het Klokhuis én VetFit - komt dit theaterseizoen met haar tweede solovoorstelling. Na veertig jaar er tegenaan gehikt te hebben kwam ze met haar eerste solovoorstelling De Exoot.

Pagina's