Nieuwbouw

LEUSDEN Het plan voor 28 woningen ten zuiden van de wijk Tabaksteeg is vertraagd nu duidelijk is geworden dat de financiële ondersteuning van de provincie Utrecht voor de beoogde landschappelijke invulling van de Langesteeg veel minder is dan werd aangenomen. Het college heeft dit in een memo aan zowel de gemeenteraad als de bewoners aan de...
LEUSDEN De Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD) heeft, in opdracht van gemeente Leusden, een nieuw geluidbeleid opgesteld. Het college heeft plannen om de grenswaarde van de geluidbelasting voor de toekomstige nieuwbouwwoningen in Leusden-Zuid te verhogen van 48 dB(A) naar maximaal 63 dB(A).
Advertorial
LEUSDEN Jouw bedrijf, product of dienst in beeld brengen met een professionele bedrijfsvideo of videoadvertentie. Dat is de specialiteit van Peter Tijssen,...
LEUSDEN Na goedkeuring van de gemeenteraad, ondertekenden drie partijen afgelopen week de anterieure overeenkomst voor project Hof van Liz. Dichtbij het terrein van Lisidunahof worden 102 woningen gebouwd. Zowel huur- en koopappartementen als twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen.
LEUSDEN Vorig jaar werden er in de gemeente Leusden 106 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Daarmee is de woningvoorraad in de gemeente Leusden met 0,8 procent toegenomen. Dat meldt het CBS woensdag op basis van nieuwe cijfers.
Advertorial
LEUSDEN Soms kan een kind niet meekomen op school. Met rekenen of met taal. Daar kan een kind echt ongelukkig van worden maar gelukkig is er ook heel vaak...
ACHTERVELD Gemeente Leusden en provincie Utrecht hebben al langer geleden bepaald dat het terrein langs de Ruurd Visserstraat en de Meester van Bergweg bestemd is voor woningbouw. Mastenbroek 2 moet daar ontwikkeld worden.
LEUSDEN De bouw van het AFAS Experience Center vordert gestaag. Het nieuwe, imposante kantoor van AFAS Software moet eind dit jaar gereed zijn. ,,Volgens de eindplanning liggen we nog steeds op schema'', zegt Martijn Delahaye, directeur marketing en communicatie van AFAS. De bouw startte in september 2017.
Advertorial
AMERSFOORT Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft woensdag 12 februari twee zeer geavanceerde CT-scanners officieel in gebruik genomen. Hiermee heeft...
LEUSDEN Voor de website De Stadsbron maakte Marcel Koch aan de hand van interviews met betrokkenen een reconstructie van de totstandkoming van de wijk Tabaksteeg. De komst van de woonwijk in Leusden-Zuid ging niet zonder slag of stoot.
LEUSDEN Voor de website De Stadsbron maakte Marcel Koch aan de hand van interviews met betrokkenen een reconstructie van de totstandkoming van de wijk Tabaksteeg. De komst van de woonwijk in Leusden-Zuid ging niet zonder slag of stoot. In deel 4: het planteam.
LEUSDEN De gemeente houdt dinsdag 29 oktober een inloopavond over het ontwerp-bestemmingsplan Maanwijk in Antares aan het Maximaplein 7. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen en vragen over het bestemmingsplan aan de gemeente stellen. Ook de initiatiefnemer is tijdens de inloopavond aanwezig om het plan toe te lichten.