Historie

AMERSFOORT De Russische regering heeft 300.000 euro beschikbaar gesteld voor het Sovjet Ereveld in Leusden. Het geld is bedoeld om de komende drie jaar alle 865 grafstenen op de oorlogsbegraafplaats te vervangen.
LEUSDEN (ANP) Rusland brengt volgende week aarde van graven op het Sovjet Ereveld in Leusden naar Moskou. De grond krijgt een plek in de kathedraal op het Patriotten Park, een militair themapark dat herinnert aan de strijd van de Russen in de Tweede Wereldoorlog.
Advertorial
De autoverzekeringen voor jongeren worden economisch steeds minder haalbaar. In de afgelopen twee jaar is de premie voor bestuurders tot 24 jaar met maar liefst 53%...
LEUSDEN Wie op 3 november de lezing over Joseph Kotalla heeft gemist, kan op zondag 24 november alsnog terecht bij Kamp Amersfoort. Vanwege de grote belangstelling voor zijn verhaal, komt historicus en journalist Richard Hoving nog een keer terug. Hoving is de biograaf van deze beruchte kampbeul.
LEUSDEN Het Sovjet Ereveld wordt waarschijnlijk geheel gerenoveerd. De Stichting Sovjet Ereveld en de Oorlogsgravenstichting willen alle grafstenen laten vervangen. Zij onderzoeken de mogelijkheden daartoe.
Advertorial
SOEST Het licht staat op groen voor de ontwikkeling en realisatie van het appartementengebouw op de hoek van de Noorderinslag en...
LEUSDEN Onderzoekers van Nationaal Monument Kamp Amersfoort hebben een bijzondere ontdekking gedaan: een tunnel die het gevangenenkamp en het SS-deel van het kamp verbond.
LEUSDEN Willemien Meershoek, directeur van Kamp Amersfoort, plaatst woensdag een krans bij monument Bergzicht, in de bossen bij Woudenberg. Op die dag werden in 1942 vijftien mannen door de bezetter om het leven gebracht.
Advertorial
LEUSDEN Hart for her Leusden vierde afgelopen zaterdag haar 5-jarig bestaan. In maart 2014 opende de sportschool haar deuren op de Hamersveldseweg 58a. Het...
LEUSDEN Nationaal Monument Kamp Amersfoort heeft vrijdag met een stille tocht de gevangenen die in de Tweede Wereldoorlog vanuit dit kamp werden gedeporteerd naar Duitse concentratiekampen herdacht. Het was vrijdag precies 75 jaar geleden dat het grootste transport vanuit dit kamp plaatsvond.
LEUSDEN (ANP) Met een stille tocht herdenkt Nationaal Monument Kamp Amersfoort vrijdag de meer dan 20.000 gevangenen die in de Tweede Wereldoorlog vanuit dit kamp werden gedeporteerd naar Duitse concentratiekampen. Het is vrijdag precies 75 jaar geleden dat het grootste transport vanuit dit kamp plaatshad.
LEUSDEN Kamp Amersfoort rekent op enkele honderden deelnemers aan de Tocht van Vrees en Hoop op vrijdag 11 oktober. De stille tocht, ter nagedachtenis aan de gevangenen die vanuit het concentratiekamp op transport moesten, belooft een bijzondere te worden. Aeilko Muntenga loopt de stille tocht, samen met zijn vrouw, ter nagedachtenis aan zijn...