Historie

LEUSDEN Wie heeft een emotionele herinnering aan een van de vele oorlogsmonumenten in de gemeente Leusden? En wie wil zijn of haar verhaal vertellen aan de redactie? De Leusder Krant gaat dit jaar in een serie aandacht besteden aan 75 jaar bevrijding. Daar zal op veel momenten en op verschillende manieren in Nederland bij worden stilgestaan....
LEUSDEN In de etalage van MJ Bloem op de Biezenkamp vind je tussen alle glinstering een noviteit: een kerstornament van 't Brinkje. Een ontmoeting tussen de eigenaresse van de boerderij en bloemiste Jeannette Zelle zorgde er voor dat de 100 jaar oude boerderij gekozen werd als kerstornament.
Advertorial
LEUSDEN Jouw bedrijf, product of dienst in beeld brengen met een professionele bedrijfsvideo of videoadvertentie. Dat is de specialiteit van Peter Tijssen,...
LEUSDEN Aarde van het Sovjet Ereveld in Leusden is op weg naar Moskou. Tijdens een officiële ceremonie werd een zakje vol met deze 'heilige grond' overgedragen aan de Russen.
AMERSFOORT De Russische regering heeft 300.000 euro beschikbaar gesteld voor het Sovjet Ereveld in Leusden. Het geld is bedoeld om de komende drie jaar alle 865 grafstenen op de oorlogsbegraafplaats te vervangen.
Advertorial
We zien in de praktijk steeds meer mensen die zich storen aan de ouderdomsvlekken op hun huid. Vaak zijn ze blij verrast als ze horen dat de vlekken al met één a twee...
LEUSDEN (ANP) Rusland brengt volgende week aarde van graven op het Sovjet Ereveld in Leusden naar Moskou. De grond krijgt een plek in de kathedraal op het Patriotten Park, een militair themapark dat herinnert aan de strijd van de Russen in de Tweede Wereldoorlog.
LEUSDEN Wie op 3 november de lezing over Joseph Kotalla heeft gemist, kan op zondag 24 november alsnog terecht bij Kamp Amersfoort. Vanwege de grote belangstelling voor zijn verhaal, komt historicus en journalist Richard Hoving nog een keer terug. Hoving is de biograaf van deze beruchte kampbeul.
Advertorial
LEUSDEN ,,Ons werk gaat niet over cijfers. Het draait om mensen." Gerard de Gooijer, één van de partners bij HLG accountants en adviseurs, is er duidelijk...
LEUSDEN Het Sovjet Ereveld wordt waarschijnlijk geheel gerenoveerd. De Stichting Sovjet Ereveld en de Oorlogsgravenstichting willen alle grafstenen laten vervangen. Zij onderzoeken de mogelijkheden daartoe.
LEUSDEN Onderzoekers van Nationaal Monument Kamp Amersfoort hebben een bijzondere ontdekking gedaan: een tunnel die het gevangenenkamp en het SS-deel van het kamp verbond.
LEUSDEN Willemien Meershoek, directeur van Kamp Amersfoort, plaatst woensdag een krans bij monument Bergzicht, in de bossen bij Woudenberg. Op die dag werden in 1942 vijftien mannen door de bezetter om het leven gebracht.