Evenementen

LEUSDEN Meer dan tweehonderd leerlingen van de basisscholen doen donderdag 26 september mee aan de de tweede KIKA minitriatlon. De kinderen zullen vijf banen zwemmen, vijf kilometer fietsen in het Lockhorsterbos en een kilometer hardlopen rondom de ijsbreker en finishen op de Rodavelden.
LEUSDEN In de laatste week van de zomervakantie werd -dit jaar voor de 35e keer- het Bouwdorp gehouden. De parkeerplaats rond Fort33 gonsde vanaf maandag de hele week van de activiteiten.
Advertorial
De autoverzekeringen voor jongeren worden economisch steeds minder haalbaar. In de afgelopen twee jaar is de premie voor bestuurders tot 24 jaar met maar liefst 53%...
LEUSDEN Rondom kasteel Stoutenburg zijn zaterdag 14 september diverse activiteiten met als thema 'Beleef Johan van Oldenbarnevelt.' Het is dit jaar vierhonderd jaar geleden dat Van Oldenbarnevelt terecht werd gesteld.
ACHTERVELD De Gazonmaaierrace Achterveld wordt weer georganiseerd. Na een onderbreking van een jaar heeft de organisatie alles weer op de rit om er op 14 september een fantastisch spektakel van te maken.
Advertorial
LEUSDEN Met twee winkels in De Hamershof heeft Panterhuis de helft van haar vestigingen in Leusden. Toch ligt het grootste deel van de 85-jarige...
LEUSDEN Het is de grootste bouwplaats van Leusden. En ook de oudste. Het Bouwdorp van Leusden wordt volgende week voor de vijfendertigste keer gehouden.
ACHTERVELD Eén van de grootste en in elk geval de meest gesorteerde rommelmarkten van de regio is eind deze maand in Achterveld. Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk heeft opnieuw alles tot in de puntjes georganiseerd voor een geslaagd dorpsfestijn.
Advertorial
LEUSDEN De doelen en idealen staan nog altijd fier overeind. Met veertig jaar viert de Wereldwinkel Leusden een mooi jubileum. Daarmee heeft de winkel een...
SOEST Concours d'Elegance klinkt deftig, maar je mag ook gerust zeggen: Hét autofeest van Nederland, zeker sinds de traditionele Autorai in Amsterdam tot het verleden behoort. Honderden oldtimers en de nieuwste modellen komen op 24 en 25 augustus naar Paleis Soestdijk. Organisator Jan-Peter Nijmeijer is een heel jaar bezig, om twee dagen te...
ACHTERVELD Het was wat rustig op de zomerbraderie. Mogelijk dachten potentiële bezoekers dat het evenement wegens de warmte, net als diverse andere activiteiten in Leusden, was afgelast.
ACHTERVELD Als je eerst een bankje maakt voordat je een hut bouwt, kan je gewoon achterover leunen en van het ochtendzonnetje genieten. Een aangepast schema voor de huttenbouwers maakten de kinderen zelf dus wel afgelopen week in het Achterveldse Bouwdorp.