Dossiers

Coronavirus

Het coronavirus houdt Nederland in de ban. Lees hier alles over het virus in onze gemeente. 

Coronavirus

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep, ook de regio Leusden wordt door het virus en de maatregelen geraakt. In dit dossier bundelt LeusderKrant de artikelen over dit onderwerp. Tips of nieuws te melden? Mail naar leusder.krant@bdu.nl

Leusden viert 75 jaar bevrijding

Dit jaar vieren we dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. In 2020 willen we met Leusder Krant op allerlei manieren stilstaan bij dat gegeven. Met een serie over oorlogs-monumenten en de verhalen erachter.

50 jaar Leusder Krant

In 2019 bestaat De Leusder Krant 50 jaar. Voor de redactie aanleiding op verschillende manieren stil te staan bij dit gouden jubileum. In diverse publicaties zullen we terugkijken op de afgelopen halve eeuw, maar we willen ook vooruit kijken.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Burgemeesterswissel

Annemieke Vermeulen verliet Leusden eind 2016, ze werd burgemeester in Zutphen. In Leusden wordt ondertussen gezocht naar een opvolger voor Vermeulen. Daarbij mogen inwoners ook meedenken over de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Busvervoer door Syntus

Het busvervoer in de provincie Utrecht wordt sinds 11 december 2016 verzorgd door Syntus, maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot. Na een onrustige aanbesteding, waarbij concurrent Connexxion nog in beroep ging, mocht Syntus toch aan de slag.

Tweede sporthal

In de jaren negentig van de vorige eeuw werd er voor het eerst over gesproken; een tweede sporthal op het Leusdense Buiningsportpark.

Nieuw gemeentehuis

Het in 2014 aangetreden College heeft de vervanging van het Leusdense gemeentehuis opnieuw geagendeerd en heeft duidelijk de ambitie vaart te maken met haar voornemen om het bestaande gebouw te vervangen door nieuwbouw.