• Consulenten Annemieke de Kruijf en Annelies Brasjen (rechts) houden elke vrijdag spreekuur in het Huis van Leusden.

    VB Fotografie Sabine Keijzer

Geldloket lanceert ‘financiële APK’ voor Leusdenaren

14-11-2019, 14:00 | Lezersnieuws | Geldloket

Hoe staan Leusdenaren er financieel voor? Het Geldloket nodigt inwoners van Leusden uit om dit tijdens een gratis ‘financiële APK’ te onderzoeken. Dat kan tijdens het spreekuur op afspraak, elke vrijdagmorgen in het Huis van Leusden.

Wie financieel fit wil blijven, doet er goed aan om nu en dan de eigen financiën onder de loep te nemen. Lukt het om rond te komen, nu en in de toekomst? Is er voldoende spaargeld (‘buffer’) om tegenslagen te kunnen opvangen? Is de administratie op orde? Het Geldloket nodigt inwoners van Leusden uit om deze zaken door te nemen tijdens een gratis afspraak.

“Een soort financiële APK,” lacht consulent Annelies Brasjen. “Je hoeft geen geldzorgen te hebben voor een afspraak bij het Geldloket. Wij helpen mensen juist om grip te houden op hun geld.”

Voor gezonde financiën zijn volgens het Nibud drie zaken van belang. Een planmatige omgang met geld, een geordende administratie en voldoende spaargeld om tegenvallers op te vangen.

Maar uit onderzoek van hetzelfde instituut blijkt, dat dit niet iedereen lukt. Zo heeft een kwart van de Nederlandse huishoudens de administratie niet op orde. Veertig procent heeft moeite met rondkomen. Een derde heeft onvoldoende geld achter de hand. “Zorgelijk”, vindt Brasjen, “want zonder spaargeld ben je maar één tegenslag van financiële problemen verwijderd.”

In haar werk ziet de consulent dat veel mensen moeite hebben met rondkomen. “Dat kan verschillende oorzaken hebben. Met wisselende inkomsten bijvoorbeeld is het lastiger om je inkomsten en uitgaven in balans te houden. Ook ingrijpende levensgebeurtenissen kunnen tot geldzorgen leiden, zoals echtscheiding of werkloosheid.” 

Sparringpartner

Het Geldloket helpt mensen door vragen over geldzaken te beantwoorden en door mee te denken als financiële sparringpartner. Brasjen: “Wij kunnen een financieel overzicht maken, checken of er recht is op toeslagen of regelingen, een bespaarplan maken of tips geven voor het omgaan met wisselende inkomsten. De klant gaat naar huis met concrete handvatten om de financiën te verbeteren.”

Benieuwd hoe de financiën ervoor staan? Inwoners van Leusden maken een gratis afspraak bij Geldloket Leusden via www.geldloket.nl.