• Team TTE NK

    Richard Molle

Intensief weekend taekwondoka’s van TTE/TMS met drie kampioenen

20-01-2020, 20:21 | Lezersnieuws | GH

Afgelopen zaterdag was het NK in Den Haag waar Britt Huber, Jesse van Vulpen, Milan Molle, Ryer van Erkelens en Mink Amy de titel van Nederlands Kampioen probeerde te halen.

Het was niet de dag voor Britt helaas. Ze had gelijk de 1e partij. Spanning heeft Britt dwars gezeten. Britt werd in de kwartfinale uitgeschakeld. Jesse heeft zijn partijen beheerst en gecontroleerd gevochten en won de halve finale en de finale met pointgap te winnen. Ryer wist met een score van 18-12 zich naar de finale te vechten. Ryer maakte mooie dwits die hem veel punten opleverde. De finale ging niet zoals we hadden gehoopt en moest Ryer wint zilver. Milan won de halve finale met 22-3 en wist ook de finale zelf te domineren en won met 30-14 het goud. 

Na het NK zijn we verder gereden naar België naar Diest voor het Keumgang Open met Amy, Milan, Jesse en Britt.

Britt vocht de kwartfinale tegen België en vanaf het begin van de 1e ronde ging Britt er vol in en ze wint het ruim met 13-1. In de halve finale tegen Moldavië wist Britt ook de wedstrijd naar zich toe te trekken en Britt wint met 11-3. In de finale tegen Griekenland was het lastiger voor Britt.  Ondanks een vuistslag in haar gezicht  heeft ze zich goed geweerd en een mooie 2e plaatst behaald. Amy begon in de kwartfinale tegen Duitsland. Vanaf het begin van de wedstrijd had haar Duitse tegenstander niet veel in te brengen bij Amy en wint ze ruim met 23-8. In de halve finale tegen België draaide Amy heel lekker. Met pointgap weet ze deze te winnen. In de finale kreeg Amy het even zwaar. Ze wint met 16-13 en wint goud. Jesse begon zijn partij tegen Griekenland. Jesse kwam op een kleine achterstand te staan maar wist in de 2e ronde de opdrachten goed uit te voeren waardoor het 5-5 werd. In de laatste ronde wilde Jesse wel heel graag maar lukte het net niet. Jesse viel net buiten de prijzen. Milan vocht dit toernooi in de seniorenklasse -54 kg. Hij begon het toernooi tegen Frankrijk.  Milan wist zijn spel goed te spelen. Vanaf de 1e ronde hield hij het overzicht en anticipeerde goed op de acties van zijn tegenstander.  Milan wint met pointgap de kwartfinale. In de halve finale tegen België ging de wedstrijd al net zo. Ook hier had Milan de controle over zijn partij. Hij wint met 20-6. In de finale tegen Engeland moest Milan wel de focus houden.  Milan vocht erg slim en wist in de laatste ronde goed uit te lopen en wint zijn 1e goud bij de senioren.