• Spelende bezoekers Burendag JBC de Hakhorst

    Joop Kersbergen
  • Bezoeker Diny Lieben won de beker

    Joop Kersbergen

Burendag bij jeu-de-boulesclub De Hakhorst

29-09-2019, 13:38 | Lezersnieuws | Kees

Maak van uw Burendag een jeu-de-boulesdag!

Met deze slogan heeft Jeu-de-Boulesclub de Hakhorst in Leusden belangstellenden uitgenodigd om zaterdag 28 september jl. met hun buren kennis te komen maken met jeu-de-boules. Het was de afsluiting van de ledenwerfactie in de maand september.

Ondanks het buiige karakter van het weer kwamen veel mensen op de open dag af. Gelukkig beschikt de Hakhorst over een imposant Boulodrome met 16 binnenbanen in een verwarmde hal.

De bezoekers werden ontvangen door de ledenwerfcommissie met gratis koffie en/of thee met wat lekkers er bij. Nadat iedereen welkom was geheten werd begonnen met het programma. Het was mogelijk om zich op te geven voor allerlei spelvormen van jeu-de-boules. Veel bezoekers speelden in teams van 2 personen doublet (2 tegen 2). Anderen deden mee met de plaatsing- en tireerwedstrijden. Na een korte uiteenzetting van het spel door wedstrijdleider Joop Kersbergen werden er 2 zogenoemde husselpartijen gespeeld, waarbij de resultaten per deelnemer bijgehouden. Diny Lieben bleek over een ongekend jeu-de-boulestalent te beschikken, want zij won de beschikbare beker.

Het bleek dat er best veel talent op jeu-de-boulesgebied in Leusden is, want onder de deelnemers waren er maar liefst 3 bezoekers die voor het eerst meededen en in de top 10 eindigden.

Aan het eind van de middag was er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

JBC de Hakhorst kan terugzien op een geslaagd evenement met veel belangstelling en een mooi resultaat. Inmiddels zijn er 13 aanmeldingen om lid te worden.

JBC de Hakhorst met het speelterrein aan ’t Sluisje 6 in Leusden is één van de grotere Jeu-de-Boulesclubs van Nederland. Er wordt zowel recreatief als ook in competitieverband gespeeld.

Wilt u ook eens kennismaken met deze sport? U bent van harte welkom! Spelmateriaal is gratis beschikbaar. Voor informatie: www.jbcdehakhorst.nl