Meditatie en mindfulness in Toon Hermans Huis

12-12-2019, 10:46 | Lezersnieuws | Toon Hermans Huis

Een cursus die steun kan bieden bij het leren omgaan met o.a. stress en vermoeidheid tijdens en na behandelingen bij kanker. De cursus wordt begeleid door psycho-oncologisch therapeut Karen Rutgers van het THHA.

De ziekte kanker veroorzaakt dikwijls een schok. En de gevolgen van ziekte en behandelingen kunnen iemand volledig in beslag nemen. Dit geldt niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor hen die om hem of haar heen staan. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van ernstige vermoeidheid en/of heftige emoties / spanningen, kan het heel moeilijk zijn om tot rust en stilte te komen.

Doel van de cursus is deelnemers de gelegenheid bieden tot ontspanning en rust te komen, ondanks de moeilijkheden die zich in hun leven voordoen. Zij worden uitgenodigd te oefenen in ‘mindfulness’. Dat is een houding van bewuste aandacht voor wat er in het hier en nu is. Hiertoe worden diverse vormen van ontspanningsoefeningen en meditatie aangeboden. Al deze vormen kunnen ook thuis worden toegepast en zo tot steun zijn bij het vinden van een eigen antwoord op wat iemand in het leven overkomt.

Veel deelnemers merken na verloop van tijd dat het oefenen en aandacht besteden aan zichzelf de kwaliteit van hun leven kan verbeteren. Het omgaan met de gevolgen van ziekte en behandeling van henzelf of hun naaste kost hun dan minder energie.

Behalve het doen van oefeningen is er ook gelegenheid ervaringen uit te wisselen. Dit verheldert vaak en biedt herkenning en steun.

Data:               10 bijeenkomsten op dinsdag:
7 jan, 14 jan, 21 jan, 28 jan,
4 feb, 11 feb, 25 feb,
3 maart, 10 maart en 17 maart.

Tijdstip:           10.30- 12.30 uur

Kosten:           €100,00 eigen bijdrage per persoon

Aanmelden:    telefoon 033-4655227 of aanmelden@thha.nl