• Mascotte Samen Sterk werkt!

    Lariks

Leusdenaren gaan de Challenge aan!

07-10-2019, 10:23 | Lezersnieuws | Lariks

30 september ging de Challenge Samen Sterk van start: Neem een introducé mee naar een activiteit en ontvang een waardebon voor iets lekkers. Na één week zijn er al veel waardebonnen uitgereikt en nog belangrijker: een grote groep Leusdenaren heeft deelgenomen aan een activiteit!

In de gemeente Leusden zijn allerlei activiteiten om te doen en plekken waar je anderen ontmoet. Zo heeft iedereen de kans om mee te doen. Voor de één is dat vanzelfsprekend, bij de ander maakt een uitnodiging die eerste stap naar meer sociale contacten en gezelligheid gemakkelijker. Daarom is er de Challenge  Samen Sterk: Neem tussen 30 september en 8 oktober een introducé mee naar een activiteit. Ga gezellig samen op pad en krijg bovendien een waardebon voor iets lekkers van Jumbo, Albert Heijn of de Spar voor iets lekkers.

Ook wethouders gingen Challenge aan

Niet alleen een grote groep inwoners, maar ook de wethouders Patrick Kiel en Erik van Beurden gingen de Challenge aan. Erik van Beurden ging op pad met de wandelgroep van LeusdenFit en voerde mooie gesprekken over de waarde van ‘elkaar ontmoeten’. Patrick Kiel ging met Grietje eten in De Bron waar wekelijks samen wordt gekookt en gegeten. 

De pop werkt!

Mascotte van Samen Sterk is de opvallende kartonnen pop die iedereen aanspoort mee te doen en bovendien folders ‘vasthoudt’ met een overzicht van de activiteiten. De pop staat bij De Bron, in Huis van Leusden, bij Antares, de bibliotheek en bij de Oude Bieb in Achterveld. Daar merken ze het effect: “De actie geeft mensen net dat duwtje in de rug. We krijgen meer en vooral nieuwe bezoekers die zichtbaar genieten van het contact met anderen.” 

Ook meedoen?

De actie loopt t/m 8 oktober. Waardebonnen kunnen ingeleverd worden t/m 13 oktober. Maar ook daarna geldt natuurlijk: Neem eens iemand mee!