• Duurzame Huizenroute

    Duurzame Huizenroute

Duurzame Huizenroute

27-10-2019, 11:35 | Lezersnieuws | H

Laat je inspireren, bezoek op 9 november een duurzaam huis
Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. In het kader van de Nationale Duurzame Huizen Route openen huiseigenaren in Leusden op zaterdag 9 november tussen 13:30 en 16.30 uur hun woning. Een unieke kans voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam bouwen of wonen. 
De website www.duurzamehuizenroute.nl/leusden geeft een overzicht van deelnemende woningen in de regio. De landelijke organisatie vraagt geïnteresseerden om zich in te schrijven voor een bezoek.

In Leusden zijn er ook woningen die zonder inschrijvingen bezocht kunnen worden. Dat kan op zaterdagmiddag 9 november tussen 13.30 en 16.30 uur.
NOM appartement Kervershilt 11 Hamershof
NOM woning Kokmeeuw 23
Vrijstaande woning Maanweg 34
Vrijstaande woning Stoutenburgerlaan 2a
Hoekwoning Prins Hendriklaan 10
(NOM = Nul-Op-de-Meter)


Kennis uit de eerste hand
De Groene Belevenis organiseert samen met lokale energiepartners de Duurzame Huizen Route in Leusden. De initiatiefnemers willen huiseigenaren graag de kans bieden om op een ongedwongen manier kennis uit de eerste hand op te doen. “Bij de open huizen krijgen bezoekers op een objectieve manier eerlijke informatie. Dit levert vaak nieuwe bruikbare inzichten op om zelf mee aan de slag te gaan. Ervaringen van anderen zorgen voor een betere visie en een goed doordacht stappenplan. Niet alleen de succesverhalen worden verteld, ook wat beter of anders had gekund komt aan bod”, aldus Henriëtte Former van De Groene Belevenis.