• Dankzij onderzoek heeft Joas genoeg energie om de dokter uit te dagen voor een wedstrijdje muurzitten. Op de Goede Doelen Markt gaan leerlingen deze uitdaging ook aan.

    Stichting Hartekind

Leerlingen CBS De Brink maken zich HART voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen

01-11-2019, 13:06 | Lezersnieuws | Ilona

De leerlingen van Christelijke Basisschool De Brink in Leusden zamelen van 7 t/m 13 november geld in voor Stichting Hartekind. Hartekind zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Dagelijks worden er vier kinderen geboren met een hartafwijking en iedere dag ondergaan maar liefst drie kinderen een openhart operatie. Financiële steun is HART nodig om de overlevingskansen en de dagelijkse kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren.

Om geld in te zamelen, organiseren de kinderen op vrijdag 8 november een Goede Doelen Markt op school. Voor familie en voor iedereen die een steentje bij wil dragen aan Stichting Hartekind. Op de markt verkopen de kinderen eigen gemaakte creaties en organiseren verschillende spellen en activiteiten, waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Ruim 300 prijzen zijn beschikbaar gesteld door een groot deel van de winkeliers op de Biezenkamp en Hamershof. Net als voorgaande jaren gaan de leerlingen van groep 1 t/m 8 ook weer langs de deuren voor de verkoop van pepernoten.

CBS De Brink zet zich al meer dan 30 jaar in voor het Goede Doel. Het initiatief is bedoeld om kinderen te leren over het maatschappelijk belang, creativiteit, de zorg voor anderen en het verbeteren van de leefomgeving.

Goede Doelen Markt: vrijdag 8 november, 11.30 – 13.00 uur, CBS De Brink, Biezenkamp 290 in Leusden.