• Daniëlle van Stichting Hartekind neemt cheque in ontvangst

    CBS De Brink

Leerlingen CBS De Brink halen recordbedrag op voor Stichting Hartekind

14-11-2019, 20:16 | Lezersnieuws | Ilona

Afgelopen week haalden leerlingen van Christelijke Basisschool De Brink geld op voor Stichting Hartekind. Met groot succes, want de inzamelingsactie van de school in Leusden bracht dit jaar het recordbedrag van Eur 1753,97 op. Daniëlle van de Kletersteeg, vrijwilligster Stichting Hartekind en zelf moeder van een hartekindje, nam de cheque vandaag in ontvangst.

Niet eerder werd er zoveel geld ingezameld tijdens de Goede Doelen Week die de school jaarlijks organiseert. Het geld werd verdiend met de organisatie van een Goede Doelen Markt en de verkoop van pepernoten. Vele winkeliers van de Hamershof en Biezenkamp steunden de inzamelingsactie en stelden prijzen beschikbaar voor de markt. 

Stichting Hartekind is blij met de steun. Daniëlle van de Kletersteeg vertelde bij de start van de Goede Doelen Week aan de kinderen van groep 1 t/m 8 hoe belangrijk onderzoek is om de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren. Want kinderen met een aangeboren hartafwijking hebben recht op een gezond leven, overleven is niet genoeg. 

CBS De Brink zet zich met de organisatie van de Goede Doelen Week al meer dan 30 jaar in voor het Goede Doel. Het initiatief is bedoeld om kinderen te leren over het maatschappelijk belang, creativiteit, de zorg voor anderen en het verbeteren van de leefomgeving.