• Bosvijver Birkhoven

    Vrijwilliger Utrechts Landschap

Birkhoven, een belevingswandeling

26-01-2020, 15:47 | Lezersnieuws | Mariandel

Wandelt u mee door dit mooie natuurgebied. Op veler verzoek kunt u met onze gidsen wandelen in dit prachtige bos.


Zondag 2 februari a.s. is er een  natuurwandeling door ons bos Birkhoven onder leiding van de gidsen van het Utrechts Landschap. U hoort meer over de geschiedenis en het ontstaan  van het bos en zijn omgeving. We starten naast de ingang van Hockey club  AMHC op Birkhoven en vertellen u het e.e.a. over de ontwikkelingen van de directe omgeving als gevolg van het opheffen van de oude parkeerterreinen in het kader van de aanleg van de nieuwe Randweg beter bekend als de Westtangent.

Tijdens onze wandeling staan we stil bij de verschillende boomsoorten die er zijn en de  dieren die er in het Bos Birkhoven leven. We vertellen u meer over het ontstaan van  de Bosvijver en de Uitzichtheuvel om vervolgens via de Rhododendronvallei onze wandeling te vervolgen naar het Pinetum. Het Pinetum is een naaldbomentuin met vele uitheemse soorten, vervolgens wandelen via de oudste bomen in het bos t.w. de grove dennen terug naar ons vertrekpunt.                                                      

Dikke jas aan, das om, wandelschoenen aan en …gaan!

We verzamelen vanaf 13.45 uur bij het nieuwe parkeerterrein  tegenover parkeerplaats Barchman Wuijtierslaan 232,(afslag Out2Enjoy / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. twee uur. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis.         

De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en is minder geschikt voor (kleine) kinderen. Honden kunnen niet mee.

Genoeg te beleven dus, u bent van harte welkom. Heeft u vragen, dan kunt u ons per e-mail bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com. Meer informatie over onze overige activiteiten vindt u op de website: utrechtslandschap.nl/infocentra/koetshuis-stoutenburg