• Muziekles Kla4 voor Lisiduna meets Rembrandt

    Lisiduna

Leerlingen Kla4 en de Brink doen mee met Lisiduna meets Rembrandt

18-01-2020, 18:44 | Lezersnieuws | Aniek

Leerlingen van de basisscholen de Kla4 en de Brink doen mee met het project ‘Lisiduna meets Rembrandt’, georganiseerd door muziekvereniging Lisiduna. Twintig kinderen uit verschillende klassen krijgen vier muzieklessen. Hiermee werken ze toe naar het concert op zaterdag 15 februari, in de Koningshof.

Enthousiaste, ritmische leerlingen 

De muzieklessen worden gegeven door Monique Schouren, muziekdocent van Lisiduna. De eerste les stond in het teken van slaginstrumenten. Monique: “Het was een erg leuke les met enthousiaste en ritmisch aangelegde kinderen. Ze wisselden op mijn teken meestal vlekkeloos van ritme, heel knap!” De kinderen gaan niet alleen met slagwerk aan de slag. Bij de tweede les nemen twee kinderen een viool en een blokfluit mee. 

Samen muziek maken
Naast zelf muziek maken, maken de kinderen ook kennis met verschillende instrumenten. Monique: “De bariton en dwarsfluit die ik had meegenomen vonden de kinderen erg interessant. Niemand raadde wat er in de koffers zat. Ik ben benieuwd of ze volgende week de trombone raden.” Muziekvereniging Lisiduna wil met de lessen de kinderen laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en ze een kans geven om met een orkest te spelen. Rob Leeuwenburg (voorzitter Lisiduna): “Tijdens onze concerten werken we graag samen met Leusdenaren, zoals andere verenigingen of ondernemers. Dit keer wilden we graag de jeugd erbij betrekken. Muziek maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. In vier lessen kunnen we de kinderen op een laagdrempelige manier met ons mee laten doen. En dan hopen we dat ze natuurlijk net zo enthousiast worden over muziek maken als wij!”

Lisiduna meets Rembrandt
Bij Lisiduna meets Rembrandt legt Lisiduna de link tussen muziek en de werken van de grote meester. Je kunt een avond lang genieten van muziek en schilderkunst van Leusdense bodem. Het project voeren ze uit met een projectorkest, dat sinds oktober om de week repeteert. Zo is er bijvoorbeeld een muzikant bij op contrabas!

Tijdens het concert levert het Leusdense koor Popvalley ook haar bijdrage. Lisiduna werkte al eerder samen met Popvalley, tijdens de popconcerten in 2016. Daarnaast zullen Leusdense schilders schilderijen maken die tijdens het concert tentoon worden gesteld.

Kaarten
Kaarten voor ‘Lisiduna meets Rembrandt’ kosten 12,50 en zijn te koop via rembrandt@lisiduna.nl en bij slagerij Timmer (de Biezenkamp) en poelier Ebbelaar (de Hamershof).